Състоянието на десетте най-богати французи се е стопило с 37 млрд. евро от лятото на 2008 г., пише сп. "Challenges". Загубите на френските милиардери са между 25% и 35% от състоянието им.

Най-добре са се представили братя Уертеимер с притежаваната от тях марка Шанел, загубили само 10% от богатството си, което в момента възлиза на 4.5 млрд. евро.

Ромен Залески, който през миналата година заемаше четвърто място в класацията, сега преминава на осмо със загуба на 62% от богатството си (7 млрд. долара). Неговата минна компанията Eramet загуби 13% от цената си. Милиардерът е инвеститор и в редицата търпящи загуби италиански финансови компании, сред които Интеса Санпаоло, Дженерали.

Богатството на Лилиан Бетанкур (L'Oréal) е намаляло с 31% през същия период, на Бертран Пуеш (Хермес)- 27%.

Бернар Арно (LVMH, Carrefour), който според класацията на Forbes е най-богатият французин, преминава от 13 на 15 място с 33% загуби.

Основателят на компания Auchan Жерар Мулиез запазва първото място в класацията на най-богатите хора в страната, въпреки че състоянието му е намаляло с 29% от юли миналата година насам и в момента е 14.9 млрд. евро. Той не присъства в класацията на американското финансово издание по технически причини- неговата компания за продажби на дребно не се търгува на борсата.