Напоследък все повече българи предпочитат да почиват в чужбина. Всяко лято хиляди сънародници се отправят най-вече към съседните Гърция и Турция, където цените вече са съвсем достъпни и обслужването е на доста по-високо ниво, в сравнение с родното Черноморие, например. Доста хора, особено през зимните месеци, се насочват и към Египет, Тунис и Мароко.

Туристическите агенции обаче предлагат възможности за почивка и на доста по-отдалечени места от България. Възможностите са изключително много, но екипът на Profit.bg подбра някои от екзотичните дестинации, на които човек може да изкара незабравими моменти. Цените на подобни воаяжи, особено в условията на настоящата несигурност около кризата, обаче в повечето случаи си остават по силите на доста по-малко българи.

Една от интересните оферти е за посещение на Перу, което продължава 11 дни и 9 нощувки, в които са включени редица атракции, като целодневно посещение на Мачу Пикчу, посещение на златния град на Инките Куско, който е и последната столица на Империята, и посещение на Пуно, пристанище на езерото Титикака. Цената е около 2 500 евро на човек.

Друга интересна оферта за Южна Америка е екскурзия с посещение на Рио де Жанейро, Фоз де Игуасо и Буенос Айрес. Прочутият карнавал вече мина, но със сигурност в Рио все още има какво да се види, като плажовете Ипанема и Копакабана, статуята на Исус Христос, както и най-известния стадион в света - Маракана. Екскурзията включва още посещение до Фоз де Игуасо, където, на границата между Бразилия и Аржентина, се намират водопадите Игуасу, които също кандидатстват за едно от новите седем чудеса на света. Пътешествието приключва в Буенос Айрес. Екскурзията е 12-дневна, като пакетната цена на човек е около 2 300-400 евро.

За Великденските празници можете да посетите Южна Африка. Офертата е за 12 дни и 9 нощувки на пакетна цена от около 2 500 евро. Някои от най-запомнящите се моменти на подобно пътуване със сигурност биха били увеселителният парк Gold Reef City, който пресъздава златната треска в Йоханесбург, посещение на Сън Сити, известен като африканския Лас Вегас, сафари в националния парк Крюгер и посещение на Кейптаун.

Друго интересно предложение за Черния континент е 13-дневен обиколен тур, който включва сафари в Кения и Танзания с кратка почивка на остров Занзибар. Част от атракциите на това пътуване са сафари в националния парк Самбуру в Кения, посещение на Найроби, резервата Серенгети и второто най-голямо езеро в света - Виктория. Последната част от тура е заделена за о. Занзибар. Това удоволствие би ви струвало 4 100-200 евро.

Сред най-привлекателните предложения за Азиатския континент е екскурзия до Хонконг и Китай, която е за 12 дни с 9 нощувки. Общо 9 дни от екскурзията са отделени на Китай, като за това време ще имате възможност да посетите атракции, като най-големия площад в света Тянaнмън, Императорския дворец, Великата китайска стена, както и забележителностите на метрополиса Шанхай. Последните два дни са отделени на над 6-милионния Хонконг. Ако решите да пътувате през май, например, цената е около 4 200-4 300 лв. на човек при групи от 10 човека. Друга интересна дестинанция в Азия безспорно е и Тайланд.

На пакетна цена от около 1 300-400 евро можете да си подарите и 12-дневна програма на Острова на свободата - Куба.

Разбира се, агенциите предлагат и десетки други екзотични дестинации, най-вече острови като Бермуда, Аруба, Мавриций, Барбадос, Бахамски острови, Мадагаскар, Малдивите, Доминикана, Карибите, Бали, Сейшелските острови, Фиджи и др. Възможностите са безбройни и ако имате желание да обиколите повече от едно от тези места наведнъж, подобна възможност за екзотична почивка предлагат така наречените круизи.

Интересно предложение за подобен круиз е Grand Caribbean, който е с продължителност 14 дни и начална и крайна точка Маями. Спирките включват Доминиканска република, Британски Вирджински острови, Антигуа, Барбадос, Мексиканския залив, Гранд Кайман. Ако решите да пътувате през април, цената за настаняване във външна каюта с прозорец е около 1 500 евро, като в нея са включени храна на кораба, използване на откритите басейни, шезлонги и джакузи, както и услугите на детска градина и ползване на фитнес център. Разбира се, отделно ще трябва да заплатите и за самолетен билет до САЩ.

Друго интересно предложение за круиз е до Австралия и Нова Зеландия. Пътешествието започва в Сидни и минава през Тасманийско море, Мелбърн, Националния парк Фиордленд, няколко дестинации в Нова Зеландия, между които и столицата Уелингтън, и приключва в Оукланд 14 дни по-късно. За двойна каюта с прозорец цените са от 1 400 долара, като има и допълнителни такси, които започват от 200 долара. Такова пътуване бихте могли да предприемете в края на годината или в началото на следващата, като за Aвстралия ще ви трябва виза.