Една от най-големите строително-инвестиционни компании в централна Европа - Orco Property Group взе решение да прекрати своята дейност в Русия, става ясно от съобщение на компанията, пише Lenta.ru.

Според съобщението при настоящите условия на финансова криза, компанията закрива офиса си в Москва и има намерение да продаде своите активи в страната. През 2007 г. от Orco заявиха, че имат намерение да инвестират на руския пазар на недвижими имоти около 500 млн. долара в следващите няколко години.

До момента Orco Property Group е реализирала няколко проекта в Русия, като логистичния комплекс "Молком", както и хотел "MaMaison Pokrovka". През изминалата година, компанията закупи търговския комплекс "На Барготионовском", като през тази година беше планирано построяването на жилищен комплекс с площ от 50 до 70 хил. кв. м на територията на конния комплекс "Отрада" намиращ се Подмосковието.

Освен в Москва, компанията планира през следващите няколко месеца да закрие своите офиси и в Германия и Чехия.

Orco Property Group има намерени да се фокусира към покупката на жилищни имоти и земя, които да дава под наем, става ясно още от съобщението.

Компанията развива дейност в сферата на недвижимите имоти в централна Европа от 1991 г. Централният й офис се намира в Люксембург. През последните няколко години, Orco Property Group развиваше успешно дейност в Чехия, Германия и Словакия, като преди кризата управляваше имоти на стойност повече от 2.5 млрд. евро.