Аз съм симпатизант, човек, който поддържа партия ЛИДЕР и движение "Напред" и това не го крия. Това каза бизнесменът Христо Ковачки пред БНР.

Явно политическата класа иска да узурпира политическото пространство и да ограничи развитието на по-новите партии. Не съм бил в управлението на държавата никога.

Относно строежа на АЕЦ "Белене", Ковачки коментира, че е много рисков проект и "това може да ни накара в България да се вдигне цената на електроенергията".

Това, което последно се чу е че ЕК е обещала 250 млн. евро на България за 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй". Според мен България може да печели 250 млн. евро на година само от тези два блока, каза Ковачки.

Не виждам какъв е проблемът това нещо да бъде рестартирано. Трябва да се върви по пътя на създаване на родна енергетика. "Кремиковци" е една изгубена кауза и правителството трябва или да го затвори или да чака да се промени в следващите години конюнктурата на пазара на черните метали, посочи Ковачки.

"Не съм бил никога в лични отношения с госпожа Мургина. В понеделник ще се обърна към съответните институции официално с писмо за обвиненията на Яне Янев срещу мен. Ако няма такива обвинения, ще поискам извинение от господин Янев. Това, което господин Янев говори, за мен е един много голям шок. Аз мисля, че някой му е подал невярна информация за мен", каза Христо Ковачки.

"Не съм много щастлив от това, че прокуратурата ми е повдигнала обвинение за неплащане на данъци, но аз гледам философски на това", допълни Ковачки. Вярвам в българския съд, каза бизнесменът. От гледна точка на жизнения стандарт, аз живея на нивото на един среден българин, каза в допълнение Ковачки. Аз нямам неплатени данъци и очаквам всичко да мине и да бъда оправдан, посочи той.

Да припомним, че лидерът на партия „Ред, Законност и Справедливост" Яне Янев заяви по-рано тази седмица, че Мария Мургина е покровителствала и Христо Ковачки.

На Ковачки бе определена мярка парична гаранция от 300 хиляди лева, най-висока в България. След обжалване тя бе определена на 200 хиляди лева, също изключително висока.

Източник: БГНЕС

Още по темата:

Янев: Внасят обвинение срещу Мургина след Великден