Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов е съобщил днес, че повече от 80 на сто от физическите лица вече са подали в НАП декларациите си за облагане на доходите, информират от НАП. Стефанов е посочил данните при днешната си инспекция на работата на три от най-големите офиса на НАП в столицата.

По думите му до момента в приходната агенцията са получени над 350 000 формуляра, като 80 000 от тях са подадени по пощата или чрез интернет. Спрямо 2008 г. броят на декларациите, подадени по интернет, се е увеличил близо три пъти и вече е над 15 000.

Само в офис "Изток" на НАП в София през почивните дни са подадени 400 подоходни декларации. Според клиенти решението да се работи в събота и в неделя е правилно и значително облекчава гражданите, информират от НАП.

"Проверката ми установи, че няма опашки и напрежение. Гражданите са доволни, защото могат да подадат декларациите си в почивния ден. Очаквам кампанията за деклариране на доходите да приключи без затруднения и поздравявам колегите за добрата организация", е казал по време на днешната инспекция Красимир Стефанов, цитиран в съобщението.

От НАП припомнят, че крайният срок за деклариране на доходите е 30 април 2009 г. Също дотогава трябва да бъде платен и дължимият данък.