България е най-добрата европейска туристическа дестинация за британците, сочи проучване, цитирано от електронното издание на британския в. "Телеграф".

Десетте общоприети услуги и разходи, включващи храна, ще струват на туристите само 42.23 британски лири при почивка в България, сочат резултатите на проучването на компанията за туристически услуги Post Office.

Това е два пъти и половина по-евтино, отколкото почивка в Антигуа, където цената на пакета е 108.70 брит. лири. С тази цена карибският остров е най-скъпото място за почивка в класацията на общо 18-те дестинации, включени в изследването, отбелязва "Телеграф".

Тайланд с 43.92 британски лири пакетна цена е следващата най-евтина туристическа дестинация въпреки неотдавнашното поскъпване, а Южна Африка заема трето място с пакетна цена от 46.13 британски лири.

Турция, Хърватия, наред с България, са сред най-добрите места в Европа за евтина почивка, докато Франция (78.30 британски лири) е най-скъпата страна в еврозоната.

Цените на туристическите услуги са спаднали в Португалия, Гърция и Италия, но са се повишили за далечните дестинации като в Тайланд поскъпването е 53.7 на сто, а в Египет близо 47 на сто, отбелязва "Телеграф".

Източник: БТА