Президентът на САЩ Барак Обама се прояви като главният комедиант в държавата в събота вечер, прогнозирайки, че вторите му 100 дни на управление ще бъдат толкова успешни, че ще ги приключи за рекордно време, пише Reuters.

"Трябва да ви призная, че наистина не исках да присъствам тук тази вечер," сподели Обама пред гостите по време на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите към Белия дом, която обикновено събира журналисти, политици и Холивудски знаменитости. "Знаех обаче, че трябва да дойда. Това е поредният проблем, който наследих от Джордж Буш."

Намеквайки за репутацията си да запазва хладнокръвие и да се справя с нещата, Обама набележи редица неща, които се надява да постигне.

Tой заяви още, че в следващите 100 дни ще се научи да излиза извън рамките на аутокю-то, докато вицепрезидентът Джо Байдън, който е известен със словесните си гафове, "ще се научи да се придържа към написаното."

Обама също така заяви, че очаква да обучи новия си домашен любимец порода португалско водно куче Бо.

"Последното нещо, от което има нужда Тим Гайтнър, е някой да се отнася с него като с противопожарен кран," каза Обама за своя министър на финансите. Гайтнър беше принуден да заплати 34 000 долара неплатени данъци преди да бъде одобрен за поста като също така понесе критики и за начина, по който се справя с финансовата криза.

"Накрая, вярвам, че следващите ми 100 дни ще бъдат толкова успешни, че ще успея да ги завърша за 72 дена. На 73-тия ден ще си почивам," пошегува се Обама.

В закачка към пресата Обама каза: "Ние търсим вас за истината, въпреки че винаги се оказва нещо приблизително."