Ралица Агайн ще отговаря за инвестиционната дейност, като поеме поста от сегашния заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) Димана Ранкова по предложение на НДСВ, научи Profit.bg.

На мястото на сегашния председател на надзорния орган Апостол Апостолов е предложен изпълнителният директор на Агенцията за икономически анализи и прогнози Петър Чобанов.

Нено Павлов ще отговаря за осигурителния надзор, като ще замени от поста Бисер Петков. Застрахователният надзор се поеме от Емил Атанасов. Досега постът оглавяваше Ралица Агайн. По информация на Profit.bg кандидатурата му е издигната от ДПС.

Първоначалната информация за Емил Атанасов бе, че става на въпрос за кмета на Община Своге. Впоследствие се разбра, че става дума за директора за връзка с инвестиции на публичната компания Уеб Медиа Груп и управител на АБВ Инвестиции Емил Атанасов. Той е завършил МИО в „Карл Маркс" (УНСС). Това бе потвърдено за сйта от самия Атанасов.

Към момента, по информация от сайта на Стопанска академия „Д. А. Ценов" в Свищов, професор д-р. ик. н. Нено Павлов заема длъжност в катедра „Застраховане и социална дейност". Той е бил два мандата ректор на стопанската академия.

Новите имена са внесени за обсъждане от комисиите в Народното събрание вчера към 18.30 часа, като преди това се е състояла среща на трите управляващи партии.

Борислав Богоев е отпаднал от шорт листата на новите кандидатури.

По-рано днес Profit.bg писа, че Борислав Богоев ще е новото назначение в КФН, на мястото на Димана Ранкова.

Името му обаче е отпаднало от шорт листата на новите кандидатурите, за което се извиняваме за подвеждащата информация!