Как да успокоим напрежението?

Защо да не попътувате до някъде, където можете да постреляте на воля, да взривите нещо или дори да платите, за да ви подпалят.

Ето няколко откачени предложения, подбрани от туристическия сайт Concierge.com:

Стрелба в Камбоджа

Имате проблеми? Кое ще ви успокои по-добре от това да помятате малко гранати? В град Пном Пен в Камбоджа организират пътувания до определени места извън града, където можете да постреляте с истински амуниции и да похвърляте истински гранати, срещу цени започващи от 25 долара. Екскурзийките не са съвсем легални.

Едно от най известните такива места се нарича Thunder Ranch. Въпреки че няма обявен адрес дори и в интернет, всеки местен таксиметров шофьор може да ви заведе до там.

На туристите се дава меню с оръжия. Стрелба с AK-47 струва 35 долара, можете да си поиграете с гранатомет M79 срещу 100 долара.

Чупене в Сан Диего

Заведението Sarah's Smash Shack не предлага ядене и пиене. Предлага на гостите си да чупят. „Специалитетът" е на цена 35 долара и включва 10 стъклени чинии. Предлагат се още красиви цветни вазички (12 долара), сервиз чашки за шотове, пепелници (12 долара), кристални рамки за снимки, в които можете да сложите лик по ваш избор - на шефа, на жена ви, на президента.

Клиентите носят защитни очила и дрехи. Истински фраш било по времето за обедна почивка.

Училище за каскадьори в Лондон

Можете да си отпочинете от работата, докато ви хвърлят през прозорци, от покриви или ви запалват.

Курсовете продължават една - две седмици. Има различни видове.

Срещу 600 долара се записвате в курс по експлозии. Обучение „падане по стълби" струва само 320 долара.

Подобна школа има и във Ванкувър. Там се предлага каскадьорско шофиране. То продължава два дни. За начинаещи има дисциплини като „завъртане на 180 градуса", а за напреднали „истинска катастрофа". Най-атрактивната каскада обаче е да бъдете запалени!

Унищожителни дни в Тенеси и Кентъки

Така наречените Demolishion Days се провеждат между март и септември в щатите Тенеси и Кентъки. Хора се събират, за да трошат стари коли, като ги блъскат една в друга. Ако нямате стара кола за чупене, може да си купите някоя на място.

Всъщност не е нужно да карате - голяма част от хората там са само зрители.

Училище за гладиатори в Рим

Обичате филми за гладиатори, нали? В школата за гладиатори в Рим е пълно с луди италианци, които са фанатици по темата. Курсът струва 135 долара и продължава два часа. Той включва теория и практика, като ви дават пълно бойно съоръжение.

Ако искате можете да задълбочите „обучението" си - пълният вариант на курса е двумесечен. Занятията са два пъти в седмицата.

Въздушни битки в Калифорния

Влизате в истински едномоторен италиански самолет. Осигуряват ви лазерни ефекти, симулиращи битка.

Нямате нужда от летателен опит - до вас ще стои истински пилот. Самолетите летят по маршрутите Тампа - Санта Барбара и Сейнт Луис - Лас Вегас.

Ето едно цивилизовано уикенд забавление за джентълмени.

Улични битки в Ню Йорк, Гърция и Италия

Във Facebook спокойно можете да намерите инфо за организиран бой с възглавници например.

Дори съществува Международен ден на борбата с възглавници - чества се през април в Ню Йорк.

В Галаксиди, Гърция пък, има „Чист понеделник". В този ден хората се заливат един друг с цветно брашно.

А последната сряда през август в Испания е ден за бой с домати. Събитието продължава около час, в който се унищожават тонове домати.

Курс специални операции в Аризона

В Аризона предлагат тридневен курс, в който можете да се правите на спец ченге. Той се базира на използвана от ЦРУ програма за лагер.

В общи линии става дума за стреляне, игра на заложници и похитители, скоростно каране на коли и т.н.