Парите управляват света. Това го знаят дори и малките деца! Така се казва и безсмъртното творение на рапърите от Wu-Tang ClaN - Cash Rules Everything Around Me (C.R.E.A.M). Но какво е имиджът за рапъра, когато кризата направи недостъпни много от отличителните им знаци? Както пише The Guardian, заради финансови проблеми дори и рапърите са принудени да пестят!

Това потвърждават и златари, от които рап-идолите често пазаруват тежките си ланци, инкрустирани със скъпоценни камъни. Според тях музикантите и почитателите на стила все по-често се спират на далеч по-евтини изработки на синджири и медальони, пише Interafx.

Нещата са толкова сериозни, много рапъри нямат пари за истински скъпоценности.

Една от причините са рязко намалелите доходи на рапърите. Концертите им се посещават от все по-малко почитатели (за тях парите също са кът), а интернет - пиратите крадат от приходите им с продажбата на дискове.

Бижутерите споделят и за падналото качество на украшенията. Дори и тези, които продължават да носят истинско, а не фалшиво злато, носят такова със значително по-ниска проба и все по-малко брилянти.