Един от най-универсалните начини за осигуряване на средства за различни нужди е потребителския кредит. Екипът ни Ви представя няколко интересни предложения:

Банка ДСК:

Максималният размер на кредита е 35 хил. лв. или 17 500 евро. Максималният срок за издължаване е до 10 г., независимо от сумата, като е предвидена и възможност за договаряне на гратисен период за издължаване на главницата до 3 месеца.

Броят на поръчителите се определя от желаната сума, като до 15 хил. лв. изискването е едно лице, а над 15 001 лв. - двама платежоспособни поръчители.

За лицата, който предоставят заплата или пенсия в Банка ДСК не е нужно документално удостоверяване на дохода. При недостатъчен доход от банката приемат платежоспособен съдлъжник, а всеки одобрен получава и безплатна дебитна карта.

СИБАНК:

Банката предлага потребителски кредити, обезпечени с поръчителство или такива, обезпечени с недвижим имот.

За потребителски кредит, обезпечен с ипотека - сумата на месечните плащания по кредити и лизингови вноски следва да не превишава 60% от нетния месечен доход на кредитоискателя/ите, а за потребителски кредит в евро, обезпечен с поръчителство - не повече от 30%.

Максималният размер на кредита е до 20 хил. лв. или 10 хил. евро, като срокът за погасяване е до 120 месеца (10 г.).

Пощенска банка:

От банката предлагат бонус към кредита и кредитна карта Visa Electron без годишна такса за обслужване за първата година (годишната такса се начислява след първата година от датата на издаване на картата).

Нова услуга от банката е Потребителски кредит Лек Режим. Той е за кредитополучатели с добра кредитна история и със съществуващ потребителски кредит предоставен им не по - малко от една година преди датата на подаване на заявлението към Пощенска банка или с потребителски кредит погасен в рамките на същия период.

ГПР тук е 15.83% изчислен за сума от 20 000 лв. за срок от 120 месеца при годишна лихва 13.95%.

Обединена Българска Банка:

Кредите до 10 хил. лв. банката отпуска и без поръчители. За целта трябва да се подаде молба за кандидатстване от сайта на ОББ. Всяка една молба се разглежда в 3-дневен срок, като информация за кредитното решение може да получите и по телефона.

Максималният срок на кредита е 8 г., като лихвеният процент без поръчители е 16.25%, а с един или двама поръчители пада до 13.75 на сто.

В случай, че не кредитът, а депозита е желания от Вас продукт можете да видите и „Няколко интересни депозитни предложения".