Литекс Тауър е една от трите високоетажни сгради, разположени в комплекс по протежение на бул. Драган Цанков, в близост до кръстовището с бул. Г.М. Димитров.

Подчинена на идеята за енергоефективна и устойчива архитектура, сградата ще бъде първата реализирана в България от ново поколение, адекватна на световната икономическа криза и еталон за модерна архитектура от 21-ви век.

Фортън Интернешънъл беше избран за ексклузивен консултант по отдаване под наем на площите в новия офис проект.

„София определено има нужда от нови качествени офис площи. Литекс Тауър предлага редица предимства - основното сред тях е удобното местоположение в близост до центъра, с лесен достъп както с автомобил, така и с градски транспорт, включително използвайки новооткритата метро линия", коментира Сергей Койнов, изп. директор на Фортън. „Проектът е подходящ както за нови за нашия пазар наематели, така и за тези, които обитават по-стари сгради и плащат сходни наемни нива. Вярвам, че нови, модерни и прецизно реализирани офис проекти, ще намерят своите наематели, независимо от пазарната ситуация в момента.", допълни Сергей Койнов.

Локацията остава ключов критерий за повечето наематели на офиси в София. Новооткритата метростанция на кръстовището на булевардите Г.М.Димитров и Драган Цанков е непосредствено до сградата.

Литекс Тауър разполага с 15 надземни етажа и ще осигури около 8 000 кв.м реална отдаваема площ. Сградата има две подземни нива, на които са разположени 120 паркоместа. Предвидени са и още 10 такива наземни места за представителни цели. Литекс Тауър предстои да бъде въведена в експлоатация през септември 2010 г. Общият обем на инвестицията възлиза на 13 млн. евро.

„Идеята ни е да създадем не само поредната офис сграда с етикет клас А. Положихме много усилия в процеса на проектиране, за да успеем да съчетаем комфортната работна среда със световни тенденции за развитие на екологични проекти. Имаме амбицията с Литекс Тауър да допринесем и за европейския облик на столицата ни", споделя инвеститорът.

Литекс Тауър се отличава със своята архитектура, отразяваща най-модерните тенденции в европейската школа и отговаря на най-високите изисквания за обитаване и експлоатация. Обвързването на всички елементи и приложени иновации в обща концепция води до сериозни намаления в енергопотреблението и в същото време, подобрява качеството на обитаване.

Зеленият покрив ще бъде „запазената марка" на Литекс Тауър. Той е разположен върху ниско етажното тяло, обединяващо трите сгради и е с обща площ от 7 000 кв.м. Това е най-големият озеленен покрив, който предстои да се реализира в България.

В комплекса са предвидени още заведения за обществено хранене и няколко кафетерии. Целият партерен етаж е зает от търговски обекти. На разположение ще има и конферентни зали, детски кът, медицински център, банков салон и др.