Американският концерн General Motors, съгласявайки се на самостоятелност и продажба на автомобилната компания Opel, по всичко изглежда възнамерява след нейното успешно оздравяване от австрийско-канадската група Magna да я върне в лоното на своето семейство, пише "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг"/FAZ/.

Вестникът пише, позовавайки се на добре информиран източник, че американският автомобилопроизводител е дал съгласието си за продажбата на Opel при условие, че получи опция за обратно изкупуване. Експертите на FAZ смятат, че подобен вариант "прави цялата сделка за Magna далеч по-малко привлекателна, тъй като в един прекрасен ден General Motors може гарантирано да отнеме от нея всички плодове от успешното саниране на намиращата се днес в тежко положение компания".

По данни на същите тези източници на вестника, Magna вече е обявила за абсолютната невъзможност да реализира подготвената покупка при наличието на подобна опция. Изданието припомня, че освен австрийско-канадската група, избрана от федералното правителство и американските партньори, към придобиването на Opel проявяват интерес още китайската BAIC, италианската Fiat и белгийския фонд RHJ International.

Източник: БГНЕС