Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадена от ЗАД Булстрад Виена иншурънс груп. Емисията е в размер на 1 794 550 лв, разпределени в 179 455 акции, с номинална стойност 10 лв. всяка и емисионна стойност 56 лв., които ще бъдат издадени в резултат на увеличение на капитала на дружеството. КФН вписа в регистъра посочената емисия, в процес на емитиране.

Надзорният орган потвърди и проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на акции, издадени от Глоуб фарм, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството, информират от надзорния орган.

Емисията е в размер на 100 000 акции, с номинална стойност 1 лв. всяка. КФН вписа посочената емисия акции в регистъра и дружеството като публично дружество.

Основната дейност е свързана с инвестиране в капитали на компании, опериращи на фармацевтичния пазар, като главните пазари са тези в България и Гърция.

Дружеството е с едностепенна система на управление като в състава на СД влизат Константинос Китсионас, председател, Елени Псарониколаки, зам. председател и изп. директор, а за членове на СД са избрани Теодорос Хрисис, Георгиос Скурас и Николаос Псарониколакис. Мажоритарен акционер в дружеството е Елени Псарониколаки, която притежава 99 998 акции, представляващи 99.998% от капитала на компанията.

КФН издаде лиценз на Трейдвил, за извършване на дейност като инвестиционен посредник (в процес на учредяване). Посредникът е с т.нар. „частичен лиценз", където изискуемият капитал е 250 000 лв. В 14-дневен срок дружеството следва да удостовери, че е внесен изцяло изискуемият капитал, както и встъпителната вноска в ФКИЦК.

Учредител и едноличен собственик на капитала на Трейдвил е Трейдвил, гр Букурещ. В състава на СД влизат Валентин Чизмару, изпълнителен член, Жулиета Мандажиева, председател на СД и Ивана Близнакова, зам. председател на СД.