Пазарът на бизнес имоти в големите градове в САЩ се очаква да се възстанови най-рано през 2017 - 18 г., прогнозира Ричард Паркус, анализатор от Dentsche Bank Securities.

Според него цените на бизнес имотите могат да се понижат с още 50% през следващите 1 - 2 спрямо пиковите стойности от 2007 г. Това е и основната причина възстановяването на сектора в най-силната световната икономика да отнеме толкова време.

Освен това, най-тежката икономическа рецесия в страната от времето на Втората световна война допълнително усложнява ситуацията на пазара, категоричен е специалистът.

Данни от доклади на агенции за недвижими имоти сочат, че наемите на офиси в някои от щатските градове вече са паднали двойно спрямо нивата от 2007 г., като се очаква тази тенденция да продължи.

Трудности в САЩ не изпитват само собствениците на жилища купени с помощта на ипотечни кредити а и много инвеститори в търговски и офис комплекси, които също трябва да плащат на банките а намаленията и наемите и заетостта понижават приходите им значително.