Карол стартира нова услуга - доверително управление върху инструментите предлагани от платформата за търговия Карол Дилинг. Тя включва над 7500 инструмента и обхваща практически всичко, търгувано на финансовите пазари в цял свят. Акцентът при доверителното управление ще бъде върху валутите и индексите.

Клиентите ще могат да избират между два портфейла, при които подходът ще бъде изцяло различен.

*Стандартен - ще се заемат позиции със сравнително малък ливъридж и ще се търсят по-големи движения. При този портфейл ще се правят сравнително малко сделки и решенията за тях ще се взимат предимно на дневна графика. Търсената доходност при този портфейл е двуцифрено число.

* Агресивен - търсят се възможности за заемане на позиции с много близък стоп и се използва голям ливъридж. При този портфейл ще се правят голям брой сделки, а решенията за тях ще се взимат на часова графика или по-малка. Поради естеството на този портфейл е възможно да има голяма динамика в баланса по сметката. Търсената доходност при него е минимум трицифрено число

Всеки клиент на доверително управление ще получи read only сметка и ще вижда в реално време какво става с неговите пари, както и какви позиции заема.

Независимо от това кой пакет е избрал клиентът за доверително управление, той залага и степен на риск, с която да се търгуват неговите средства т.е. колко загуба на капитал допуска. При позициите се заема съвкупна позиция от една сметка, която се преразпределя незабавно по клиентски сметки. И примерно, ако двама клиенти дадат по 10 000 долара за управление, но единият допуска до 100% риск по неговата сметка, а другият само до 10%, позициите, които ще получат ще са в съотношение 10:1 - примерно 50 000 за първия и 5 000 за втория клиент.

Теглене от клиентска сметка е възможно по всяко едно време, както и по всяко едно време може да се прекрати договорът за доверително управление или да се смени степента му на риск

Минималната сума, с която може да се отвори сметка за доверително управление е 1000 долара или евро.

Единствената такса за клиентите е такса за добро управление при реализиране на печалба (ако няма печалба клиентът не дължи нищо) в размер на 25% от реализираната печалба за управляване на суми под 10 000 долара или евро, или 20% от реализираната печалба за управляване на суми над 10 000 долара или евро.

Важно е да се отбележи, че от 1 юли 2009 г. до 31 декември 2009 г. тази такса добро управление ще бъде намалена наполовина т.е. ще бъде 12.5% или 10% в зависимост от сумата, която се управлява.