От 1 юли мобилният оператор Vivatel сваля цените за разговори в роуминг в зоната на Европейския съюз, съобщиха от пресцентъра на оператора. Цените на телекома са по-ниски от определените от Европейската комисия и предлагат по-добри условия на българските потребители, пише в съобщението. След намалението, клиентите на телекома ще водят изходящи разговори на цена от 0.99 лв. на минута и ще заплащат по 0.43 лв. на минута за входящи обаждания.

Съгласно изискванията на Eвропейския роуминг регламент, от 1 юли 2009 г. Мобилтел прави ново намаление на стандартната роуминг тарифа EUROTARIFF, съобщиха от пресцентъра на оператора.

Новите цени ще бъдат 1.009 лв. и 0.444 лв, съответно за изходящи и входящи повиквания в Европейски съюз и Лихтенщайн, Норвегия и Исландия. Кратките съобщения в рамките на ЕС ще се таксуват на цена от 0.252 лв.

До 52 процента по-ниски цени за изходящи обаждания в чужбина в сравнение с европейската роуминг тарифа пък ще предлагат пакетите BUSINESS EURO TALK от 1 юли. В зависимост от това кой пакет изберат, включеното време за разговори в тях е съответно 100, 300 или 600 минути на цени от 0.46 лв., 0.43 лв. и 0.40 лв. без ДДС. Предложенията са валидни във всички мрежи на държавите от Еврозоната.

Частните клиенти на компанията ще могат да използват цени до 46 на сто по-евтини спрямо EUROTARIFF с пакетите за разговори в роуминг EURO TALK.

От 1 юли клиентите на Globul ще заплащат по 1.008 лв. на минута изходящ разговор и по 0.444 лв. на минута входящ разговор при използване на роуминг в страните от Еврозоната.

Цената на един изходящ SMS ще бъде 0.25 лв., съобщиха от пресцентъра на оператора.

Новите регулирани цени за роуминг са валидни за всички клиенти на оператора. Входящите разговори ще се тарифират на секунда, а първоначалният интервал на таксуване за изходящите ще бъде 30 секунди, след което отчитането ще бъде на всяка секунда.

Мобилният оператор предлага и специалните си Travel Europe пакети, с които потребителите могат да спестят до 34 на сто от стандартната цена. Активирането на роуминг-пакетите Travel Europe става с обаждане на кратък номер 123. Глобул предлага и три пакета мобилен интернет за GPRS-трафик в роуминг.

Източник: БТА