Дни след смъртта на Краля на попа Майкъл Джексън, започнаха и скандалите около въпроса с наследството на певеца.

Според семейството на Джако той не е оставил завещание. По въпроса обаче има и други твърдения - едното от тях е, че адвокат на певеца разполага с негово завещание, което може да представи пред съда.

Снощи майката на Майкъл, Катрин Джексън, получи временно правото да се разпорежда с част от имуществото му. Беше й присъдено и временно и попечителство върху трите му деца. Следващия понеделник ще бъде решено дали срокът да бъде удължен.

Междувременно, стотици журналисти от цял свят обсаждат дни наред къщата на семейство Джексън в Енсино, Калифорния, в опит да научат последните новини около смъртта на певеца. Според някои репортери от чужбина трагичното събитие вълнува повече зрителите извън родината на Джако, отколкото сънародниците му.

"Интересът там е по-голям, защото всички неща, които медиите разпространиха тук, в Съединените щати, промениха представата на хората за него. В Бразилия, Европа, Китай, Япония го смятат за по-велик, отколкото в тази страна", казва Карлос Дорнелес, репортер от Бразилия.

"Това е голяма новина в Германия. Майкъл Джексън има много фенове там и дори онези, които не са му почитатели, го познават добре и се интересуват от смъртта му", споделя от своя страна Анет Хилзенбек, репортер от Германия.

"Това е голямо събитие. Цяло поколение у нас го обичаше и го боготвореше. Той представляваше всичко онова, което ние искахме да бъдем - беше свободен, беше звезда. Затова хората искат да научат повече", казва румънският репорнер Алесандра Стоическу.

Журналистите смятат, че обсадата на Джексъновия дом ще продължи, докато не станат ясни подробностите около погребението на звездата и съдбата на трите му деца.

Източник: bТВ