Британската банкова група Lloyds обяви днес, че ще съкрати 2100 работни места, с което общият брой на освободените работни позиции в компанията, която през януари придоби банката HSBC, ще достигне 7000, предаде Ройтерс.

Lloyds посочи, че работните места ще бъдат съкратени в бизнеса й за продажби на едро, където определени позиции се дублират след придобиването наHSBC, осъществено по инициатива на британското правителство в разгара на банковата криза миналата година.

Тежкото въздействие на промените в компанията, които ще бъдат въведени през следващите три години, ще бъде смекчено чрез откриването 350 нови работни позиции в подразделението за продажби на едро, съобщи банката.

Lloyds изрази надежда, че 700 от съкращенията ще бъдат извършени на принципа на естественото напускане и намаляването на функциите на част от персонала.

При придобиването наHSBC, Lloyds спаси конкурентната компания и създаде група с персонал от 140 000 души. Въпреки това сделката остави новосъздаденото дружество обременено с лоши кредити, в резултат на което компанията отчете загуба в размер на 10 млрд. бр. лири през 2008 г., припомня Ройтерс.

Източник: БТА