След като отмина шокът от внезапната смърт на поп легендата Майкъл Джексън, някои лондончани започнаха да оценяват въздействието й върху икономиката - и това никак не им харесва, предаде Асошиейтед прес.

Кончината на краля на попа означава, че ще бъдат отменени 50 планирани шоу програми в лондонската Арена О2, която има капацитет от 23 000 места. Всички те бяха продадени за дългоочакваното турне на Джексън.

Вместо някои от програмите ще бъдат организирани други мероприятия, но загубата на поп звездата означава много празни хотелски стаи, полупразни ресторанти и тихи нощни клубове.

"Очаквахме огромна посещаемост около турнето му", изтъква Луис Такър, генерален директор на Пайлът ин (Pilot Inn), хотел близо до зала Арена О2.

В икономика, огромна и диверсифицирана като тази на Лондон, отмяната на концертите на Джексън няма да бъде усетена от по-голямата част от бизнеса, но се очаква да окаже значително въздействие върху Източен Лондон и района Гринуич около Арена 02, където всички хотели, ресторанти и нощни клубове разчитат на посетителите на концерти, отбелязва АП.

Източник: БТА