Застрахователна компания "Лев инс" е сключила договор със Столичния метрополитен за застраховане на пътниците в метрото. Дружеството ще изплати обезщетение по застраховката "Злополука на пътниците" на пострадалия днес мъж.

Както бе съобщено вчера, 32-годишен пътник пострада в метрото. Инцидентът е станал между метростантциите Обеля и Сливница. По време на пътуване единият от 20-килограмовите вентилационни капаци се е отворил и е паднал от височина около 2 метра върху главата на мъжа.

Пътникът бешв приет в "Пирогов" с рана на главата и сътресение на мозъка. Настанен е за лечение в неврохирургията. Няма опасност за живота му. Причината за отварянето на капака е незаключена ключалка, съобщи за Иншурънс БГ Огнян Георгиев, началник управление "Експлоатация" в Софийския метрополитен. Комисия разследва случая. Това е първият инцидент от такъв характер в столичното метро.

Част от рисковете по застраховка "Злополука", по които "Лев Инс" осигурява покритие, са: временна неработоспособност, вследствие на злополука; трайна неработоспособност, вследствие на злополука; медицински разноски, вследствие на злополука. В случая обаче по полицата за метрото може да са договорени конкретни условия. Предстои застрахователните експерти да определят размера на застрахователното обезщетение.

Припомняме, от началото на годината дружеството застрахова бизнеса на "Трейс груп" по изграждането на новите отсечки от столичното метро.

"Лев Инс" е застраховател и на загиналите при катастрофата с автобуса-убиец край Ямбол.

Източник: insurance.bg