Партията на столичния кмет Бойко Борисов ГЕРБ е абсолютният победител на днешните парламентарни избори. Всички прогнозни резултати на социологическите агенции сочат, че ГЕРБ ще получи над 40 на сто от гласовете на днешните избори.

На второ място е досега управляващата партия БСП - Коалиция за България, с около 18 на сто от гласовете. На трето място се нарежда партията на Ахмед Доган - Движението за права и свободи (ДПС) с около 14 на сто от гласовете.

На четвърто място е Атака с 9.5 на сто от гласовете. Следват Синята коалиция с около 7 на сто, партията на Яне Янев РЗС и Лидер с около 4 на сто и партията на Симеон Сакскобургготски НДСВ с около 3.5 на сто от гласовете.

"От тази вечер България ще бъде променена, достойна членка на ЕС и няма да се срамува от това което досегашните управляващи сториха на страната". Това каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов минути след като станаха ясни първите прогнозни резултати. " И БСП и ДПС няма да бъдат в управлението на страната и затова благодаря на всички за това", каза още Цветанов.

Според говорителя на БСП Корнелия Нинова анти-ДПС вълната се е превърнала в анти-БСП вълна.

Лидерът на Ред, законност и справедливост Яне Янев каза, че неговата политическа формация ще подкрепи ГЕРБ. "РЗС е втората дясна партия в страната, тъй като Синята коалиция е сбор от няколко партии", каза още Янев. Той подчерта, че РЗС също има своя принос за това, че тройната корумпирана ламня отива в опозицията.

Източник: БГНЕС