Веднага започваме работа по съставянето на бъдещото правителство, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю по Би Ти Ви.

Нека да видим как ще се доразвият резултатите, колко депутатски места ще имаме, дали ще можем да съставим самостоятелно правителство, добави той. Имаме много силен екип от експерти - предстоят анализи и по области, посочи Борисов.

Той отбеляза, че може да се обади във всеки момент на всеки от лидерите на десните партии, които влизат в парламента. Надявам се преговорите да са ползотворни, аз съм добронамерен - надявам се на диалог и на успех, каза лидерът на ГЕРБ.

Всички сме доволни най-вече, че тройната коалиция си отива, каза Борисов. В отговор на въпрос той посочи, че ако се откаже от премиерския пост, това ще означава опит за бягство от отговорност в изключително труден за България момент.

Сигурни бяхме в тези резултати, хората търсят човек с характер, който да започне реалния преход, коментира Борисов. По думите му българите за първи път са гласували за премиер с работен ден в страната, както и че на всяка длъжност, която е заемал Борисов в последните 9-10 години, хората са знаели какво върши всеки ден.

Според Борисов за високия резултат на ГЕРБ важен фактор е, че партията не е водила негативна кампания, за разлика от БСП и ДПС, които по думите му ще се опитат да прехвърлят на ГЕРБ натрупаните от тях пасиви по време на управлението на тройната коалиция.

Молим ги да не се заиграват с етническата карта, каза той. Който е крал, ще носи отговорност, заяви Борисов.