Изпълнихме обещанието, което дадохме на 50 г. на господин Бойко Борисов - да бъде следващия премиер на България, каза председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на първата пресконференция след приключването на парламентарните избори.

Ние ще водим политиката, която ще бъде за всеки български гражданин, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Искам да кажа на българските мюсюлманите да спрат да използват техните гласове и да подсилват страховете им. От днес, който повдигне етническата карта, ще го обвиня, че работи срещу демокрацията, каза Бойко Борисов.

Искам да кажа, че бяхме подценяваме, откраднаха ни пресконфереция (на първите евроизбори, бел. ред.) надявам се днес да замълчат. Ние знаем, че те са се подготвили от утре ще започнат подривни действия срещу новите управляващи. Ние сме длъжни да променим статуквото, така го поиска българският народ, каза още той.

За радост сега се видях с Мартин Димитров и още тази седмица ще направим срещи с всички партии от център-дясно. Искаме да бъдем партия и управление за целия народ. Не исакме да управляваме само от името на тези, които са ни харесали - 40%, затова ще разговяряме с всички.

Знаете бюджетът не беше вкаран да се преразгледа в парламента, огромните далвари, всичко това са капани и мини, които са ни заложили от сегашното правителство. Ние тръгваме на сляпо, защото не сме видяли състоянието на бюджета.

Още от утре нашите екипи ще започнат усилена работа и след като чуем какво мислят колегите от център-дясно, ще сме готови с кабинет. Рабира се, че при този резултат и тази отговорност, която пада върху плещите на ГЕРБ, аз нямам право да не оглавя правителството.

До сега не се кандидатирах за депутат, защото яко бях го направил, София щеше да осъмне без кмет, каза още Борисов и добави: Премиерството не само ще даде възможност да си изпълним ангажиментите, и най- после градът няма да работи под обсада.

Започвам с устройствения план на София, Станишев не пускаше кофинансиране. Вие видяхте какво правиха - намалиха парното, то ще се вдигне през през юли, ще се вдигнат през ноември и ще кажат: Ето дойде Бойко Борисов и вдигнаха цената на парното, което е пълен популизъм.

В края на мандата назначиха свои хора и на БНБ, и на НОИ. Ще се водят разговори с управителя на БНБ Иван Искров, каза Бойко Борисов в отговор на въпрос дали ще смени Искров, чийто мандат бе прекратен 6 месеца преди изтичането му и след това бе праназначен за още 6 години.

ГЕРБ вдига с всеки избор резултатите, а социолозите си го обясняват, че съм бил харизматичен. За 10 години щях да омръзна на хората, каза още Борисов и добави: Аз имам в главата си как се прави кабинет, но аз искам да изслушам всички, които са на тази маса, защото ние решаваме като колективен орган.

Имаме време до 14 дни да разговаряме по тези въпроси. Аз всеки ден откривам по две неща - детски градини, метро, допълни Борисов. МВР и ДАНС трябва да видят записите на телевизиите с пътешествията от град на град да гласуват. Това го няма никъде, какво ще каже Европа за тези избори, риторично зададе въпроса Борисов.

Източник: БГНЕС