Председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов ще бъде новият министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов. Столичният кмет и неформален лидер на партията съобщи лично новината за назначаването на Цветанов във вътрешното министерство.

Това стана след срещата на ръководството на ГЕРБ с главния прокурор на Републиката Борис Велчев.

Купуването на гласове на изборите е изключително негативна тенденция и първото нещо, което трябва да се направи е да бъде прекъсната връзката между партиите и сенчестия бизнес, каза по време на разговора главният прокурор Борис Велчев. Той се обяви за повече контрол върху партиите и за това те да дават обяснения за финансирането си.

Запитан дали има информация, че в министерствата се харчи като за последно, столичният кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов каза: „Чувам че при Петър Димитров стават някои неща. Утре имам среща във Върховна прокуратура, за да ги предупредя че - дори не смея да си мисля, че е вярно това, което ми казаха - че са им направили за пет години на бордовете на директори договори, че ще бъдат те, с тригодишен срок за предизвестие да ги махнеш. Ако това е истина и са го направили - те да знаят, че от първия ден вярно ще се съдим, но просто не искам да ги видя".

Името на Цветан Цветанов е второто, което Борисов съобщава пред медиите като участник в новия кабинет.

Преди три дни той каза, че финансовият експерт Симеон Дянков ще поеме финансовото министерство в неговото правителство.

На парламентарните избори в неделя ГЕРБ спечели 116 депутатски мандата в 240-местния парламент.

Източник: БГНЕС, БНР, Снимка: БНР