Френските туристи бяха обявени за най-лошите в света, съобщава Reuters. Това е преобладаващото мнение сред 4 500 собственици на хотели в анкета на туристическата агенция Expedia.

Французите оставяли лошо впечатление, защото не говорили никакви чужди езици и били арогантни. Те харчили и по-малко пари в сравнение с други националности. Французите обаче рядко ходят на ваканции в чужбина - около 90% от тях предпочитат да почиват в собствената си страна.

Френски туроперетори оправдават сънародниците си с обяснението, че във Франция не било традиция да се оставят големи бакшиши в заведенията, защото такса „обслужване" тъй иначе се начислявала автоматично на повечето места.

От друга страна, за най-добри туристи в света бяха обявени японците. Сред европейците най-приятни били британците и германците.

В анкетата дори има подреждане за това кои туристи се обличат най-добре по време на почивка - това са италианците. Британците са на второ място, а французите на трето. „Поне сме добре облечени!", коментират френските туроператори.