Председателят на ГЕРБ Цветанов Цветанов ще бъде председател на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ, а след като стане министър на вътрешните работи ще му бъде намерен заместник.

Зам.председатели на парламентарната група на ГЕРБ ще бъдат Искра Теодосиева, Красимир Велчев и Тодор Димитров.

Председател на НС ще бъде Цецка Цачева, а зам. председател Лъчезар Иванов. Това съобщи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По молба на кандидата за народен представител Тодор Йосифов, по-известен като рапъра Маниака, той няма да бъде депутат в 41-то НС.

Борисов не пожела да коментира кои ще бъдат останалите министри от кабинета, с мотива че допълнителна информация ще бъде оповестена утре в парламента.

Лидерът на ГЕРБ каза, че е призовал новите народни представители да не гласуват с чужди карти. Бойко Борисов направи това изявление на излизане от първата среща на депутатите от ГЕРБ в хотел Sky Way в Симеоново, съобщава БГНЕС.

В 16ч. утре ще започнат консултациите на президентът Георги Първанов с парламентарно представените партии и коалиции в 41-то Народно събрание, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Според Конституцията, след консултациите президентът трябва да възложи на кандидата за премиер, посочен от най-голямата по численост парламентарна група, в случая Бойко Борисов, мандат да състави правителство.

Срокът за представяне на структурата и състава на министерския съвет е 7 дни, след което предложението трябва да се гласува от парламента.

Снимка: БГНЕСФото