В края на август 2009 г. приключва изпълнението на проект „Повишаване на знанията и уменията за качествена и ефективна комуникация при разкриване на информация пред държавните регулаторни органи и инвестиционната общност", финансиран от ОП „Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд, който фондация „Атанас Буров" изпълнява в партньорството с Българска асоциация по връзки с инвеститорите в продължение на 12 месеца.

Той има за цел подобряване на знанията и уменията на членовете на партньорите и други НПО от финансовия сектор, стана ясно на пресконференция организирана днес.

В резултат на изпълнението на одобрените проектни дейности бяха проучени добрите практики и системи за повишаване на знанията и усъвършенстване на уменията за връзки с инвеститорите и разкриване на информация в страни от ЕС.

15 експерта на БАВИ, в периода октомври-ноември 2008 г., осъществиха проучването, включващо посещения на 6 сродни професионални асоциации и срещи с 42 експерти по връзки с инвеститорите от Великобритания, Холандия Франция, Германия, Италия и Испания. Те получиха възможност за пряко наблюдение върху дейностите по разкриване на информация и връзки с инвеститорите в страни с развит капиталов пазар.

През март и април 2009 г. са проведени пилотни обучения по два от нейните модули „Разкриване на информация" и „Комуникация". Тяхната цел беше да се тества създадената методика, учебен план и материали.

Във всяко от обученията взеха участие по 50 души - директори за връзки с инвеститорите от публични и инвестиционни дружества и инвестиционни посредници - членове на фондацията, БАВИ , БАУД и БАЛИП и млади перспективни кадри. Обучители бяха експерти от Великобритания и България. В края на обучението участниците положиха писмен тест, като средно 91% от тях получиха отлични оценки.

В реализацията на проектните дейности общо са били включени 277 души - представители на целевите групи.