Единствената в света авиокомпания за домашни любимци направи първия си полет днес. Дестинациите в момента са 5 и само на територията на Съединените щати.

Създателите са сигурни, че до 3 години в разписанието си ще включат още поне 20 града. Самолетите и самите програми на полетите са съобразени изцяло с нуждите на животните-пътници.

Идеята за единствената по рода си авиокомпания дошла преди 4 години на съпрузите Алиса Байндър и Дан Уисъл, когато те и техният Джак Ръсел Териер трябвало да летят за друг град. Повечето авиофирми превозват животните при багажа, където е тъмно и неуюутно, а температурата рязко се променя.

Новата авиокомпания изцяло се е погрижила за приятното пътуване на домашните любимци, макар и то да отнема повече време. Полетът от Ню Йорк до Лос Анджелис например трае 24 часа. Преди полета животните се обгрижват от придружители с разходки и игри.

По време на летенето специалисти проверяват показателите на пътниците на всеки 15 минути. Предвидена е спирка в Чикаго за почивка, хранене, разходка и баня, както и спане в удобни легълца. Пътуването продължава на следващия ден, за да се осигури максимално спокойствие на животните.

Средно полетите струват 250 долара, които са съвсем приемливи за стопаните. И това личи по пълните полети за следващите два месеца.

Източник: БНТ