Асоциацията на петзвездните хотели Great hotels in the world обяви най-странните прищявки на ВИП-туристите. Някои от тях са романтични и забавни, някои- капризни и трудно изпълними, а има и такива, които са просто абсурдни. Представяме ви десет сред тях, събрани от Profit.bg.

10.Ще се омъжиш ли за мен?

Романтичен гост на Atrium Palace Thalasso Spa Resort and Villas, Гърция, наема цялата спа-зона в от 2.20 сутринта, за да може да предложи на приятелката си брак необезпокояван от никого. В 2.30 настъпил хепиендът на случката.

Още по-романтичен гост на The Landmark London, Великобритания, пък настоява беседката на хотела да бъде напълно префасонирана, за да се превърне в точно копие на кафенето, в което за първи път срещнал любимата си. Той обяснил, че искал да направи предложението в същото кафене, но то било затворено. За негова радост желанието му било изпълнено.

Понякога обаче романтичната обстановка и старанията на хотелския персонал не са достатъчни, за да накара един мъж да се престраши за такава стъпка. Така персоналът на Mandala Spa & Villas, Филипините, който освен че подготвил за двойка влюбени романтична вечеря в пещера, а от нея се стигало по път от цветя до моторна лодка за нощна разходка, се наложило да отмени изнервения влюбен и в самото предлагане на пръстена. Предложението било успешно и Тя казала „Да".

Сред романтичните услуги, правени за ВИП-а, се нареждат и много други, разбира се. Сред тях е например желанието на романтичен гост за съпругата му да бъдат доставени 100 червени рози- на всяка, от които да бъде окачено любовно послание.

9. Разпалете огъня.

Особено взискателен клиент в хотел Ranga в Исландия поискал да му бъде организирано само и единствено за него голф-игрище с 18 дупки, до което да стигне с частен самолет.

Не стигало това, но и игрището трябвало да бъде край намиращ се в близост гледчер. За капак след третата дупка гостът се отегчил да играе и поискал да бъде отведен обратно в хотела, в който си поръчал бутилка вино за 2000 евро.

8. Проектирайте ми частно голф-игрище върху гледчер.

Ексцентричен клиент на Grand Hotel Suisse-Majestic, Монтрьо, Швейцария настоява на терасата на апартамента му да бъде инсталирано барбекю, което да прилича повече на огньовете, които се правят на плажа.

За съжаление трябвало да се задоволи с обикновено барбекю, след като противопожарната охрана категорично забранила изпълнението на прищявката.

7.Под какъв ъгъл залязва слънцето?

Взискателен клиент на Olga Pipili Honeymoon Petra Villas, Гърция, настоява да му бъде дадена стая, в която, когато слънцето залязва, лъчите да падат под ъгъл от 45 градуса, задължително през прозорец от дясната страна.

6. Леглото ми е високо.

ВИП-гост в Hotel Puente Romano, Испания, се обажда с оплакване, че крачетата на леглото са твърде високи и настоява те да бъдат отрязани. За огромно негово съжаление, персоналът отказва.

На обратния полюс пък била двойка в Shanghai Mansion, Тайланд, които заявили, че никога не са спали в по-удобно легло и помолили матракът и копринените възглавници да им бъдат изпратени в Европа. Историята мълчи по въпроса дали това се е случило

5. Гасторноми.

Гост на Vila Vita Parc Resort & Spa, Португалия, силно искал да си почине в нещо подобно на домашна обстановка, а най-силната му асоциация с „домашна" бил американският чийзкейк. До тук добре, но се оказало, че не става дума просто за чийзкейк, а чийзкейк на определена пекарна в Ню Йорк.

Единственото решение било въпросният чийзкейк да бъде поръчан и да прелети през океана до масата на верния си почитател.

Друг клиент в Cotswold , Англия, пък настоявал всяка вечер от престоя му, на всеки кръгъл час да му се носи в стаята бутилка от най- финото и скъпо шампанско.

4. Бихте ли спрели дъжда, моля.

В един дъждовен ден в Grande Real Santa Eulalia Resort & Hotel Spa, Португалия, телефонът на рецепцията позвънял. Оказало, се че звъни клиент, който по същество попитал в състояние ли е персоналът да му намери отнякъде слънце.

Хотелът в Мариенбад, Чехия, също се сблъскал с недоволство, което изобщо не бил заслужил. Цялата работа станала, защото персоналът трудно убедил клиент, че не може да му бъде запазена стая с изглед към морето, защото Чехия просто няма море и най-близкият плаж е на 500 км.

Гост във Villa Padierna Thermas de Carratraca, Испания пък решил, че климатикът в стаята му не е достатъчен за борба с жегата и поискал от персонала да намали температурите навън до минусови, за да се охлади, и после- да ги увеличи обратно.

3. Морето е твърде шумно.

Претенциозен клиент на Gran Hotel Elba Estepona & Thalasso Spa , Испания се оплакал, че шумът на морето го дразни. След като отказал предложената му друга стая, той отново настоял персоналът да направи нещо по въпроса на дразнещия шум на вълните. Естественото, служителите не били особено сигурни, че могат да помогнат.

Не по-малко претенциозен клиент на St Nicolas Bay, Гърция пък поискал хотелът да му гарантира, че сутрин птиците няма да пеят, за да може спокойно да се излежава.

2. Приказките са живи.

Двойка, пристигнала за сватбата си в Iberostar Grand Hotel Anthelia, Испания, искала да изживее приказката за Пепеляшка.В името на достоверността целият персонал бил въвлечен в играта. Булката пристигнала на кон, носейки само една обувка, а младоженецът я чакал, пазейки в себе си другата обувка.

Традиционно на сватба цялото внимание се съсредоточава върху булката, докато младоженецът стои, просто защото трябва да е там. Не и на сватба, състояла се в Moevenpick Resort Bodrum, Турция, на която младоженецът настоял да му бъде разрешено да кацне с парашут. Самата сватба се провела в солариума, превърнат за нея в тропическа градина.

1. Ексцентричност?!

Известна американска певица, чието име се пази в тайна, настояла пред Dom Pedro Palace , Протугалия, в леглото, в което ще спи, да бъдат пробити три дупки. Персоналът още гадае защо са й били.