Седем от имената в бъдещия кабинет на страната вече са ясни. С това също започват да се изясняват промените в структурата на кабинета, предвиждани от бъдещия премиер Бойко Борисов и ГЕРБ.

Ето кои са те според информацията на електронната страница на ГЕРБ.

Симеон Дянков - министър на финансите.

Симеон Дянков е 38-годишен, женен, има 2 деца .Съпругата му е американката Каролин Фройнд, която работи като икономически експерт в екипа на Обама. Двамата са смятани за двойка магьосници икономисти.

Завършил е Ловешката езикова гимназия, УНСС, доктор по икономика от Мичиганския университет.

За Световната банка работи от 1995 г. Директор на научен център в Харвард. Работи по страните, най-застрашени от кризата в световен мащаб. Международно известен със създаването на серията годишни доклади „Как се прави бизнес".

От няколко месеца Дянков пък е в икономическия екип на ГЕРБ.

Цветан Цветанов - министър на вътрешните работи

Роден в София, на 45 години. Женен с две деца

Цветан Цветанов е завършил Националната спортна академия. Следдипломна квалификация, специалност "Право" в Институт за следдипломна квалификация при УНСС - София. Специализирал е противодействие на глобалния тероризъм и на незаконния трафик в Генералната дирекция на полицията в Мадрид, както икурс по мениджмънт в Розуелската международна правоохранителна академия в Ню Мексико, САЩ. Изкарал е специализация и в Сикрет сървис във Вашингтон. Завършил е курсове на ФБР, Департамента за вътрешна сигурност на САЩ.

Той е в системата на МВР от 1987 г, до 2005 г., когато Борисов подаде рапорт за напускане на ведомството. От 2001 до 2005 г. полк. Цветанов бе оперативен помощник на Бойко Борисов и шеф на сектор "Ръководство на МВР".

Десислава Танева- министър на земеделието

Родена в с.Тополчане, Сливен, на 37 години. Неомъжена.

Завършила е висше икономическо образование в УНСС и "Право" в БСУ (Бургаски свободен университет), Владее английски, квалификации за мениджмънт и управление.

От 1997 година досега изпълнителен директор на „МЕЛ ИНВЕСТ ХОЛДИНГ" АД и дъщерни дружества. „Бизнес дама" на 1998 год. От 2007 година е Председател на Общински съвет Сливен.

Йорданка Фандъкова - министър на образованието

Родена е на 12.04.1962 г. в гр. Самоков. Омъжена с една дъщеря.

Завършила е 35-та руска езикова гимназия - София, СУ "Св. Климент Охридски" - специалност - руска филология.

От 1985 г. е учител в 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" -София; от 1998 г. директор на 73 СОУ с преподаване на чужди езици "Владислав Граматик" -София. Допълнителна квалификация - Бизнес - администрация, управление на образованието - Училище за политика.

Зам. Кмет на София по култура и образование.

Маргарита Попова - министър на правосъдието

Маргарита Попова е завършила немска гимназия в Пазарджик. След това учи българска филология, в последствие и право в Софийския университет.

Тя е прокурор от 1990 г. Девет години е ръководител на Софийската окръжна прокуратура. През 2006г става говорител на Върховната касационна прокуратура. Миналата година оглави специализираното звено на прокуратурата за разследване на финансовите измами с европейски средства, си извоюва специален статут.

Николай Младенов - министър на отбраната

Той е роден на 5 май 1972 г. във Варна.

През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност "Международни отношения". На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кингс колидж, Лондон.

Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация "Отворено общество" в София. След това е програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001.

Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание от Варна, зам.- председател на Комисията по европейска интеграция и член на Комисията по външна политика и на Комисията по отбрана и сигурност.

От 2005 до 2007 г. работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт на САЩ и Националния демократически институт на САЩ по програми в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток.

През 2006 г. е съветник към комисиите по отбрана и външна политика на Иракския парламент. През 2007г. е избран за евродепутат от ГЕРБ. В Европейския парламент той бе член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Както и първи зам.-председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

Вежди Рашидов - министър на културата

Роден в Димитровград, а родът е от Кърджали. На 58 години.Женен, с едно дете Скулптор. Завършва висше образование в Националната художествена академия.

По случай петдесетата му годишнина, през май 2002 г., Рашидов е награден с орден "Стара планина". През 2006 г. той чества 30 години на професионалното си поприще. За това време е направил над 40 изложби в България и чужбина.

Румяна Желева- министър на външните работи.

Родена на 18.04.1969г.

Доктор по социология (PhD) на университета Отто фон Герике в Германия с тема на дисертацията "Социално-интерпретативни модели на предприемачите в икономиката на прехода". Специализирала е икономическа и индустриална социология в университета в Билефелд и в Свободния Университет в Берлин.

Гост-професор по европеистика в университета в Магдебург в Германия и научен сътрудник първа степен в Институт по социология при Българска академия на науките. Експерт в областта на пазар на труда, човешки ресурси и социална политика. Преподавател по „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации" в Катедра „Социология" в СУ „Св. Климент Охридски". През годините на научната си кариера има професионален опит в управлението на редица търговски дружества, заемайки ръководни длъжности.