Комисията за финансов надзор потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Изи Брокърс" АД, гр. София.

Емисията е в размер на 50 000 лева, разпределени в 25 000 броя обикновени акции с номинална стойност 2 лева всяка, представляващи съдебно регистрирания капитал на дружеството.

Основната дейност на емитента е свързана с учредяване и придобиване на дялове от дружества, осъществяващи дейност в сферата на застрахователното и банковото посредничество в България и Гърция.

Емитентът има едностепенна система на управление и се управлява от Съвет на директорите, в чиито състав влизат Антониос Варсамис - изпълнителен директор и член СД, Евангелиа Моухтари - зам.-председател, Георгиос Варсамис - председател на СД и Сотириос Капирис и Василики Нтини - членове на СД.

Антониос Варсамис, Евангелиа Моухтари и Георгиос Варсамис заедно притежават 100% капитала на дружеството, като Антониос Варсамис притежава 35%, Евангелиа Моухтари - 30% и Георгиос Варсамис - 35%.

Това е поредната гръцка компания, която ще се листва на Българска фондова борса. Преди това същото направиха и Биоиасис, Вита Ми Холдингс, Уелкъм Холдингс, Енергони, Адвертайзинг Продиджи и др.