От няколко дни сайтът от президентската предизборна кампания на Франция на настоящия президент Никола Саркози неочаквано се актуализира. Оказа се, че това е първият резултат, който се появява в Google, ако се зададе търсене с израза "trou du cul du web" (в превод- анусът на мрежата),

Сайтът разбира се не е актуален от години, но се е оказал жертва на явлението, познато като Google Bombing - техника, която позволява да се манипулират резултатите на търсачката, така че определени, необичайни резултати, да се появяват при определени ключови думи.

Както обясняват от Google това става като много потребители са използвали този израз, за да се отправят към определен сайт. Тъй като подобно търсене е манипулирано, връзката изчезва само за няколко дни.

Никола Саркози не за първи път е обект на такава атака. Преди няколко години първият резултат, който се появяваше с неговото име, беше препратка към комедията за лошия везир в стил „1001 нощи" Iznogoud (бел. Ред.- по комикс на Рене Госини, автор и на по-познатия Астерикс).

Най-известен обаче остава случаят, когато на израза "worst failure ever" (най-големият провал на всички времена) препращаше към биографията на американския президент Джордж Буш.

Подобен опит беше направен и о времето на Обама, но тогава сайтът на Белия дом успя да се „изкачи" само до втори резултат.