Съветът на директорите на американския автомобилостроителен гигант General Motors не успя да постигне единодушно решение при избора на купувач за европейското си подразделение, което включва германската компания Opel и британската Vauxhall, предадоха световните агенции.

След като на заседанието, което се проведе вчера, ръководството не успя да стигне до единодушно решение, General Motors планира през следващата седмица да продължи консултациите с двамата кандидати - канадската компания Magna и белгийския холдинг RHJ International.

По същото време ще се проведе и още един кръг преговори между американската компания и правителството на Германия, което има решаващ глас за продажбата на Opel.

Според информацията, с която Лондон разполага, General Motors се опитва да получи от Magna повече пари за заводите на Opel.

Преговорите между американския гигант и Берлин са "изправени пред сериозни предизвикателства", съобщава Асошиейтед прес, позовавайки се на информирани източници.

Германското правителство посочи ясно, че предпочита предложението на Magna, в което участва и руската кредитна банка Сбербанк.

General Motors обаче посочи, че предпочита RHJ International, тъй като офертата на Magna създава опасност патенти и друга интелектуална собственост на американския автомобилостроител да попаднат в ръцете на конкурентни компании.

Източник: БТА