Наскоро в Щатите, които се имат за пуританска държава, избухнаха няколко секс скандала - с Джон Едуардс, Елиът Щпитцер, а и да не забравяме комичния случай с обявения за изчезнал Марк Сандорф, който бе открит в Аржентина с любовница.

Ако изневеряващият политик обаче е французин или италианец, има вероятност на никой да не му пука.

Понякога секс скандалите са причина за оставката на хора на ръководни постове, а понякога не. Постижение е да останеш президент на САЩ и жена ти да ти прости, след като се открие твой генетичен материал по рокля на стажантка, но някои успяват. Мъжкия сайт Askmen.com класира десетте най-палави политици. От време на време в публичното пространство цъфва някоя тяхна любовница, но това не пречи на кариерите им. Ето ги и тях:

1 Джон Ф. Кенеди

Кенеди е бил голям красавец. Негови са думите „Получавам мигрена, ако не си легна с нова жена всеки ден." Освен, че има красива съпруга, той може да се похвали с любовници като Мерилин Монро, За За Габор, Джейн Мансфийлд, Анджи Дикинсън и редица други по-неизвестни.

2 Силвио Берлускони

Берлускони вече толкова пъти го хващаха, че дори на италианците започна да им прави впечатление (все пак в италианския парламент непрекъснато има по някоя друга действаща порнозвезда).

3 Пиер Трудо

Премиерът на Канада се ожени за 22-годишна красавица, когато той самият бе на 50. След това се разведе с нея и заживя с друга жена, от която има извънбрачна дъщеря. Междувременно е имал връзка с актрисите Барбара Стрейзънд, Ким Катрал (Саманта от „Сексът и града") и др.

4 Никола Саркози

Имал е три съпруги (две от които манекенки). Разведе се с жена си и се ожени за певица и това не възмути никого във Франция. Когато голи снимки на президентшата се появиха по медиите, Саркози като един истински джентълмен заяви, че ги намира за много красиви.

5 Чарли Уилсън

За конгресмена от Тексас дори имаше филм. След като го видял, той вместо да се притесни, казал „Измъкнах се лесно". Сред „Ангелите на Чарли" са актрисите Даян Сойър, Джоан Херинг, Лиз Уикерман и други.

6 Франсоа Митеран

Най-дълго задържалият се на поста президент на Франция (1981 - 1996) си признава, че е имал „безброй момичета за една вечер". В друго свое изказване той казва, че една от екстрите на това да си президент е, че лесно си намираш красиви момичета за секс. Освен случайните завоевания има една по-постоянна любовница, Ан Пинжо, от която има дъщеря.

7 Адъм Клейтн Пауъл джуниър

В автобиогарфията си той признава, че освен трите си съпруги (една певица и една собственичка на нощен бар) е имал щастието да се радва на компанията и на безброй други момичета.

8 Владимир Путин

Путин е вдъхновител на линия женско бельо. На прашките пише „Вова, аз съм с теб." Той вкара в руската Дума красиви атлетки, които пресата нарича „Путинские красотки". Що се отнася до личните му любовници, се разкри само една афера, но тя е с Алина Кабаева - красива, стройна 24-годишна гимнастичка.

9 Вацлав Хавел

Бившият президент на Чехословакия и популярен драматург дори говорел за приятелките си пред жените си (имал е две съпруги). Когато в едно интервю чешки журналист намекнал за извънбрачни връзки , Хавел казал „Нямам какво да крия." Следващия въпрос бил „Кога за последно излъгахте?", Хавел отговорил „Току що."

10 Бил Клинтън

Той така се изложи, че няма какво да го коментираме. Американците спорят кое е по-зле - това, че президентът прави секс със стажантка в кабинета си или това, че излъга с известната си реплика „Не съм имал сексуални взаимоотношения с тази жена, г-ца Люински". Той бе толкова убедителен в това обръщение към народа, че всички му вярваха...до момента, в който се оказа, че г-ца Люински си пази една рокля с едни петна по нея...