В Русия в момента има 54 деца милиардери, според класация на сп. "Финанс", цитирана в електронното издание на в. Комсомолская правда.

Татковците и майките на тези деца притежават милиарди долари и след двайсетина години, а може и по-рано, много от участниците в сегашния "детски" списък ще застанат на кормилото на големите руски компании и ще оглавят истинските класации за най-големите богаташи, посочва публикацията.

Титлата на най-богат наследник се пада на 19-годишния Юсуф Алекперов, чийто баща Вагит Алекперов, съсобственик на Лукойл, е загубил 5.9 милиарда долара през последната година, но въпреки това може да завещае на единствения си наследник капитал, оценяван в момента на 7.6 милиарда долара.

Петте деца на милиардера Роман Абрамович - Анна, Аркадий, София, Арина и Иля - заемат следващите пет места в класацията. Благодарение на своевременните си действия и предпазливи инвестиции техният татко е загубил само половината от капиталите си, така че ще остави на всеки от тях по 2.78 млрд. долара.

Източник: БТА