Има мнение, че за сексуалната революция в САЩ (а след това и в целия свят) сме задължени преди всичко на разцвета на автомобилостроенето в постепенния период на Страната на неограничените възможности.

Американските тинейджъри с първата си кола получавали не само мобилност, но и самочувствие, подкрепено с възможността да се измъкнат от любопитни очи. Така автомобилът се превърнал в толкова популярно място за секс, колкото и спалнята.

И понеже дизайнерите на автомобили не се интересуват особено от сексуалния комфорт на автолюбителите, те често са принудени да избират: по-бърза и следователно сексуално привлекателна кола, или просто по-удобна за секс.

При всички положения обаче „секс-машината" на нашето време е преди всичко скъпа, обяснява AskМеn и представя най-подходящите коли за секс.

Дилемата бърза или удобна кола не стои пред Cadillac CTS Sport Wagon, който въпреки внушителните параметри на двигателя си всъщност изобщо не е кола за бързо каране. Особено ако до вас седи красива жена и ви остават няколко километра да пуст плаж, на който да изпробвате удобен ли е просторният кожен салон.

Условието автомобилът да е голям изобщо не е задължително, за да си осигурите необходимия комфорт. Подвижното доказателство е Smart fortwo, който също влезе в рейтинга на най-сексуалните автомобили в своята convertible-версия.

Миниатюрният обаче може направо целият да се побере в багажника на следващия участник в рейтинга VOLVO V70. Всъщност това е основното достойнство на колата в настоящата класация. Багажникът на V70 с възможност за разширение за сметка на задната седалка е достатъчно голям за да се побере в него цяла мебелна конструкция IKEA, но равният под по-скоро приканва за една класическа шведска тройка.

При вида на следващия участник- BMW X6 М, възниква въпросът: „Разбира се, хубава кола. Голяма. Ама ЗАЩО чак толкова голяма???" Ами за секс, естествено. Иначе защо толкова млади, красиви, крехки девойки ще сядат зад волана на баварския бик?!

Следващата кола не предизвиква въпроси. Никой не пита сексуална ли е и привлича ли жени. Ferrari 612 Scaglietti, пусната за 60- годишния юбилей на марката през 2007 г., не е висока, но за компенсация разполага с просторно купе. А и самото име Ferrari вече пали сексуалните желания. Защо е толкова назад в класацията, ще попитате. Ами възможно ли е Scaglietti да спре да привлича вниманието, докато вие дискретно се опитвате да правите секс вътре?

Затова ви трябва Honda Fit- незабележима и не особено голяма. В съчетание с факта, че купето й е просторно, това е почти идеален автомобил за любовни ласки.

Досега, когато говорихме за секс в автомобил, като цяло имахме предвид секс на предната седалка. Секс-лидерът сред седаните безспорно е Lexus LS 460 L. В „удължената" версия на тази кола получавате ценните 12 сантиметра допълнително пространство за заигравки, а вградените масажори ще придадат допълнителна пикантност на автомобилния секс.

Славата на Mustang е толкова легендарна, че макар и колата да не притежава удобството на останалите класирани, тя си остава особен обект на обожание сред слабия пол. А ако искате да се разгърнете- спрете се на кабриоверсията.

Сексът в универсалната кола винаги е по-удобен. Проблемът е, че такава кола отива повече на пенсионер, отколкото на полов атлет. Точно това е успял да преодолее Volkswagen Jetta SportWagen TDI- с отлични ходови характеристики и агресивен вид, по-близък до хечбек, отколкото до универсалка, той разполага с багажник, който лесно може да се трансформира в истинско легло.

Идеалният сексмобил би бил Jetta, ако Bentley не беше изобретил Continental Flying Spur Speed. Това си е истинска сексмашина, вдигаща до 322 км/ч. Достатъчно да се изстреляте във висините?! Достатъчно голяма, за да се преместите в нея (Какво, не ви ли се живее на пътя?), тя практически не крие никакви ограничения за секс. А след всичко, предложете на дамата да си оправи грима пред доста удобното за това огледало в жабката и я изпратете като джентълмен. С такава кола няма как да останете дълго сам.