Мезонетът, в който финансовият измамник Бърнард Мадоф заедно със съпругата си Рут е прекарал последните си няколко дни на свобода, ще бъде обявен за продажба по-късно тази седмица, информира Reuters.

Седeмстайният апартамент с огромна тераса в източната част на Манхатън се очаква да получи цена между 8 млн. и 10 млн. долара, които ще бъдат използвани за обезщетяване на жертвите на най-голямата Понзи схема в историята.

В апартамента все още се намират персийските килими на Мадоф, полилеите и пиано Steinway, показва видео, разпространено от щатската шерифска служба.

Като се изключат етикетите на ФБР на всяка мебел и десетките картонени кутии с дизайнерски дрехи и кухненски прибори, изглежда като че ли сем. Мадоф могат да се върнат всеки момент от почивка.

На бюрото в офиса на Мадоф все още има кожен бик, а на стените висят оригинални картини.

ФБР пое контрол над мезонета на Мадоф на 2 юли, принуждавайки Рут Мадоф да напусне дома си и да изостави почти всичките си принадлежности. Тя е получила правото да вземе със себе си единствено няколко лични вещи и разумно количество дрехи.

Бърнард Мадоф не е имал нужда от нищо от апартамента, тъй като е получил всичко необходимо в затвора, според шерифската служба. Измамникът започна да излежава 150-годишна присъда през това лято.

Мезонетът е вторият от четирите имота на сем. Мадоф, който ще бъде обявен за продажба.

Къщата на сем. Мадоф в Палм Бийч също се очаква да излезе на пазара по-късно тази седмица, докато крайбрежният им дом в в Лонг Айлънд вече привлича повече внимание на потенциални купувачи, отколкото се очакваше, след като беше обявен за продажба през миналата седмица.

Щатските власти нямат контрол над замъка на сем. Мадоф във Франция, но планират да продадат яхтите им и други лични вещи.

Пианото Steinway на Мадоф се оценява на 39 000 долара, часовниците, лампите и свещниците са на стойност около 1.7 млн. долара, докато картините, гравюрите и снимките се оценяват на около 1.6 млн. долара.

Точната цена на мезонета, който се намира на 11-тия и 12-тия етаж, ще бъде определена от брокера.