„По време на срещата ми в Брюксел не съм обсъждал номиниране на следващия български еврокомисар, защото това не е тема на визитата ми тук", заяви премиерът Бойко Борисов. Той добави, че щом настъпи моментът правителството ще обяви своето решение и ще се обоснове за избора си.

Припомняме, че вчера стана ясно, че Меглена Кунева няма да бъде номинирана от управляващата партия в България за втори мандат на поста в ЕК.

„Добрите думи за новото правителство, които чувам тук, са най-добрият отговор за безпочвените критики от опозицията в България. Ще мине време и към тези критики ще се отнасяме с шега и насмешка, както в момента със смесени чувства си спомняме за Националния кризисен щаб за отпадъците на София, сформиран съвършено ненужно от Сергей Станишев и Вълка", категоричен е Бойко Борисов .

Премиерът каза, че е бил сред първите чули номинацията на Жозе Барозу за следващ мандат начело на Европейската комисия.

Сред предстоящите срещи на българския министър-председател Бойко Борисов днес са тези с председателя на Европейския парламент Йежи Бузек, с еврокомисаря по околната среда Ставрос Димас и с председателя на Европейската комисия Жозе Барозу.