Когато избирате пътуване се съобразявате с природата в дадена страна, архитектурните и културните забележителности, които можете да видите. Когато стъпите на местна земя обаче, има още едно важно нещо, което няма как да не ви направи впечатление - местните хора. Къде живеят най-красивите хора? Порталът MSN Travel е изготвил класация на 12-те най-красиви нации:

Австралия

Ако изберете пътуване до Австралия, няма да скучаете. Страната предлага плажове, джунгли, интересни животински видове като коали, кенгуру и др. Освен природата обаче, окото ви със сигурност ще грабнат красивите млади хора по плажа. Сърфът в Австралия е национален спорт и повечето хора плуват и събират слънчев тен ежедневно.

Индия

Индия е много различна във всяко отношение за западния турист, който може да бъде шокиран от шума, тълпите и замърсяването по улиците. Много хора, обаче намират екзотичния вид на индийците и особено на индийките за неустоимо привлекателен.

Аржентина

Родината на тангото е известна още с плажовете, хубавото вино и горещата кръв на аржентинците.

Бразилия

Красотата на бразилките е световноизвестна. Държавата дори дава име на течение в пластичната хирургия (бразилското дупе), модата при банските костюми (бразилски бикини) и др.

Украйна

Украинците обикновено са руси и синеоки - класическа еталон за красота. Други забележителности на страната са Черноморските курорти.

Сомалия

Свикнали сме да асоциираме Сомалия със снимки на гладуващи деца. Това са жестоките последици от гражданската война, започнала през 1991. Самите сомалийци обаче могат да бъдат много красиви - доказателство е топ моделът Иман (на снимката), която е сомалийка по произход. Все пак туризмът в страната все още може да бъде доста опасен.

Япония

Японките са нежни, миниатюрни жени. За тях еталон за красота е гарвановочерната коса и млечно бяло лице - напълно нормално е дамите да ходят с чадър по улицата в слънчевите дни. Красотата им е доста по-различна от тази на европейците и американците, повечето от които са луди по тена, а за модели се избират само жени над 1.80 м.

Исландия

Исландците са наследници на високите, руси викинги, живели преди повече от 1 000 години. Други красоти, които можете да видите в страната са геотермалните забележителности, както и прочутата Синя Лагуна, близо до столицата Рейкявик, за която се говори, че има лечебни свойства.

Тайланд

Тайланд се асоциира с красиви плажове, будистки храмове и дълбоки джунгли. Що се отнася до местните хора, освен че са много красиви, те се славят и с гостоприемство, щедрост и уважение към по-възрастните.

Испания

Порталът MSN Travel изброява три причини да обичате Испания - добрата храна, виното и красивите конквистадори.

Някои от най-известните актьори в света са с испанска кръв - Хавиер Бардем, Пенелопе Круз, Антонио Бандерас и др.

Венецуела

Това е държавата с най-много титли от Мис Свят и Мис Вселена.

Туризмът в страната предлага красива природа, плажове, тук можете да видите и най-високият водопад в света - Angel Falls.

Швеция

Ако карибският тип красота на матова кожа и тъмна коса не ви допада, сигурно сте почитатели на другата крайност - русите коси и сините очи на скандинавците.