Публичните личности също си имат нерви и понякога ги изпускат. Ето и няколко случки от последните дни, които свидетелстват в пълна степен за това:

Дори и Републиканците се засрамиха

Представителят на Републиканската партия от Южна Каролина Джо Уилсън, който миналата сряда прекъсна реч на президента на САЩ Барак Обама, крещейки "Лъжеш!", оглавява нецивилизованите изяви на публични личности за последните дни.

Уилсън предложи кратко извинение на Обама след това, но изглежда се наслаждава на просташкото си поведение. Можете дори да го видите в YouTube да подписва снимки с надпис "Лъжеш" и да приема поздравления за постъпката си.

Избухването на Уилсън не само засегна Демократите, но засрами и някои Републиканци.

Странното е, че Уилсън дори не беше проверил фактите преди да нарече президента лъжец. Според него той се разкрещял, защото усетил, че Обама лъже за това, че нелегалните имигранти ще бъдат здравно осигурявани, съгласно новите промени. Истината е, че нелегалните имигранти, както Обама заяви, не са включени в никакви здравноосигурителни планове.

Да завре топката къде?

Серена Уилямс се нарежда на второ място както за обидната си словесна атака срещу съдията на линията по време на полуфиналния й мач от Откритото първенство по тенис на САЩ, така и за хладното извинение след това. По-малката от сестрите Уилямс избухна срещу отсъждане на съдията на линията, което на практика означаваше победа за нейната противничка. Тя се извини след това, но по начин,който подсказваше, че го прави, заради своите PR съветници.

Това не трябваше да се случва, тъй като Уилямс е модел за подражание и най-голямата тенисистка за всички времена според някои.

Уилямс държаше ракетата си като стик за голф докато заплашваше съдията да... й навре тенис топка в... гърлото

Постъпката беше грозна и освен, че си заслужи освиркванията на феновете на корта, Уилямс си заработи и глоба от 10 500 долара.

Тя трябваше да бъде отстранена незабавно, но вместо това ден по-късно Серена и сестра й Винъс спечелиха титлата при двойките, при което тя отново беше освиркана от феновете.

Да нагрубиш тийнейджърка

Рапърът Кание Уест се изяви като най-големият грубият миналата неделя, когато нахлу на сцената на Видео наградите на MTV, докато Тейлър Суиф изнасяше благодарствената си реч след спечелването на наградата за най-добра изпълнителка.

Рапърът изтръгна микрофонът от ръката на тийнейджърката, която изпълнява кънтри музика и започна да обяснява как смятал, че Бионсе заслужава наградата. След това Кание Уест публикува първото си извинение на своя блог, което не беше нищо особено.

По-късно той се появи в новото шоу на Джей Лено и се извини отново.

Той трябваше да изпълни песен по време на шоуто, но вместо това помоли Лено за малко време, призна за грубото си държание и заяви: След това трябва да направя малка пауза и да видя как ще продължа с живота си и как мога да стана по-добър.

Би могъл да започне като вземе пример от Бионсе, която прегърна Суифт на сцената. Постъпката на Уест възмути дори президента на САЩ Барак Обама, който го нарече "jackass" по телевизията. Явно дори и Обама не успява да премери изказа си от време не време. Президентът изтървал думата в студиото на CNBC преди запис на интервю. Обама мислел, че камерите не работят, но се оказало, че всичко се записва, въпреки че интервюто още не е започнало.

Негово въздушно превъзходителство

В класацията попада и Майкъл Джордан, който при приемането си в Залата на славата миналата неделя изнесе реч, която приличаше повече на низка тирада по отношение на всички хора, които според него са го пренебрегвали по време на кариерата му.

Джордан започна с треньора му в училище, който го беше обявил за безперспективен и продължи с тези, които не му бяха засвидетелствали достатъчно уважение в колежа и в НБА.

Това може да изненада доста хора, но истинският Джордан не е топлият, усмихнат приятел на всички, показван в рекламите на Nike и филмите.

Джордан беше един от играчите, които се заяждаха най-много на игрището, което му помагаше в спорта, но не му помогна на сцената при приемането му в Залата на славата. Омаловажаването на другите омаловажава и теб, а тази вечер Джордан трябваше да е над всичко това.