Банка ДСК получи два приза в конкурса на в. „Пари" за социално отговорна компания на годината.

В оспорваната надпревара участваха общо 39 компании, като журито от специалисти по КСО присъди награди в 5 категории, за всяка от които имаше по 4 номинации.

Банка ДСК спечели най-високото отличие в категорията „Благотворителност", която е сърцевината и изходната точка на формиране на практиките на социална отговорност на корпорациите.

Приемайки приза, председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Банката Виолина Маринова изтъкна, че Банка ДСК е първата банка в България, която публикува годишен отчет за корпоративна социална отговорност за предходната година, и е одобрила стратегия за нейното развитие в рамките на общата стратегия на Група ОТП .

На тържествената церемония в столичния „Гранд хотел София"Банка ДСК бе отличена и с още една награда - за иновативен подход към корпоративната социална отговорност- учредена и връчена от миналогодишния победител в конкурса на в. „Пари" - мобилния оператор М-Тел.

Основание за тази награда е фактът, че Банка ДСК е превърнала повишаването на финансовата култура на своите служители и клиенти в територия на отличителност.