Рецесията не се отразява на Тайгър Уудс. Пo изчисления на Forbes бонусът в размер на 10 млн. долара, спечелен от Уудс за титлата на FedEx Cup, означава, че той вече е заработил над 1 млрд. долара през кариерата си.

От Forbes следят приходите на спортистите още преди Тайгър Уудс да стане професионален голфър през 1996 г.. Уудс е спечелил общо 895 млн. долара до края на 2008 г. от наградни фондове, хонорари за появяване на различни събития, рекламни договори както и от бизнеса си с проектиране на голф игрища.

Ако се добавят 10.5-те млн. долара от наградни фондове, спечелени през 2009 г., бонусът от FedEx и приходите му досега извън голф игрищата, които годишно възлизат на на 100 млн. долара, това означава, че приходите на Уудс по време на кариерата вече са десетцифрени.

Само счетоводителят на Уудс знае със сигурност дали той вече заработил над 1 млрд. долара, но дори ако това не се е случило досега, е въпрос на месеци или на пристигането на следващия чек от Nike това да се случи. Уудс е най-добре платеният атлет в света от 2002 г. насам, когато изпревари легендата от Формула 1 Михаел Шумахер.

Доходите на Уудс скачат през последните години, след старта на собствен бизнес за проектиране на голф игрища. В момента той проектира три игрища, от за които получава по 10 млн. долара. Стартирането на FedEx Cup е бонус за Уудс, който печели голямата награда от 10 млн. долара на състезанието в две от трите му издания. Миналата година Уудс не участва поради контузия.

Концернът за спортна екипировка Nike обаче е най-доходоносният партньор на Уудс. Взаимоотношенията им са изгодни и за двете страни. Nike изгради от нулата подразделение за голф екипировка с помощта на Уудс и продажбите в момента възлизат на 800 млн. долара годишно. Nike плаща на Woods около 30 млн. долара годишно за реклама.

Страшното в случая е, че Уудс няма да спре дотук.Той е само на 33 години и може да продължи да се състезава на високо ниво още 15 години, както и да проектира голф игрища повече от 30 години. Това е само първият милиард за него.