Трейс Груп Холд спечели търга за изграждане на етап 2 от водния цикъл на София, съобщиха от Министерството на околната среда и водите. Министър Нора Караджова е издала решение за възлагане на поръчката.

Реконструкцията и разширяването на водния цикъл на София е на обща стойност 58.5 млн. евро. В него е включена реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Кубратово, доизграждане на помпена станция "Нови Искър", изграждане на пречиствателните станции за питейни води "Мала Църква" и "Пасарел", както и реконструкция на водопровода и канализацията в столицата.

Етап 2 включва продължение на ляв владайски колектор, колектор свързващ Банкя - Какач и рехабилитация на рилския водопровод. Поръчката е с минимална стойност от 9 млн. евро.

До септември министерството е обявило поръчки за около 18 млн. евро, свързани с водния цикъл на София. От тях са възложени едва 2.06 млн. евро. Избрани са консултанти за етап 1, включващ изграждане на колектор по бул. "Черни връх" и продължение на десен слатински, перловски и владайски колектор, информират от Трейс Груп Холд.

От групата съобщават още, че Трейс Груп Холд е придобил 245 дяла от капитала на Августа Трейс, с номинал 10 лв. всеки, с което става едноличен собственик на дружеството.

Стойността на закупените дялове е в размер на 10 500 лв. Продавач е Юлия Параскевова. Промяната е вписана на 16 септември 2009г. в Търговския регистър.

Капиталът на дружеството е 5 хил. лв., разпределен в 500 дяла по 10 лв. всеки.

Управител на Августа Трейс е Иван Христов, който е административен директор и член на СД на Трейс Груп Холд.

Акциите на компанията поскъпнаха във вторник с 3.14% и приключиха сесията на 81.50 лв. за лот. Обемът бе от 1 090 книжа.