Основната задача на застрахователите е до края на годината да задържат цената на застраховката "Гражданска отговорност" на сегашните нива - между 180 и 220 лева.

От началото на следващата година можем да мислим за плавно увеличаване на тарифите и до 2-3 години можем да очакваме средна цена от 300 евро. Това обяви в интервю за Иншурънс БГ Данчо Данчев, зам.-председател на УС на АБЗ; председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на ЗАД "Виктория".

Данчев предупреди, че ако дружествата продължават да намаляват тарифите по друга автомобилна застраховка - каското, няма да е далеч моментът, когато ще се стигне до загуби във всички компании. В момента около 10-20% от клиентите по "Каско" не подновяват полиците си и чакат по-добри финансови времена.

Зам.-председателят на АБЗ препоръча всяка компания да си направи правилно сметката при какви тарифни ставки и при кой вид марка и модел автомобили щетимостта е по-висока и да определи такива тарифни числа, при които може да посрещне печелившо този вид застраховка.

Източник: Insurance.bg