През годините Банксервиз разработва и внедрява специализиран софтуер с изключително важно значение за развитието на банковия сектор.

Системата за брутен сетълмент за уреждане на междубанкови разплащания БИСЕРА, SWIFT сервизно бюро за унифициране на системите за електронни съобщения за вътрешни и трансгранични плащания между банките и много други.

„Банксервиз" АД отговаря и на предизвикателствата, стоящи пред бизнеса извън банковия сектор. През 2003г., „Банксервиз" АД получава лиценз за доставчик на електронни подписи.

B-Trust® е търговската марка, с която „Банксервиз" АД става лидер на пазара на удостоверителни услуги. Това се дължи на натрупания през годините професионализъм и добре развитата структура от представителства в цялата страна.

В началото на 2007г. стартира единната система за Представяне и Плащане на Електронни Фактури през Интернет -eFaktura.bg.

Електронното фактуриране премахва необходимостта от разпечатване на фактури, физическото им изпращане до получателя, както и поддържането на хартиен архив. Системата eFaktura.bg очаква скоро 1 000 000 фактура пратена през системата.

eFaktura.bg е „зелена" технология с изключителни предимства по отношение на ефективността и финансовия контрол за всяка компания.

Инфобанк е системата за проследяване на движенията и салдата по банковите сметки. Без да напуска работното си място, всеки управител или счетоводител, два пъти на ден, получава актуална информация за текущото състояние на своите банкови сметки, независимо в кой клон на обслужващата банка се намират.

Честването на 20-годишния юбилей беше отбелязано с тържествено събитие в Националния исторически музей на 7 Октомври.

На тържеството присъстваха всички досегашни управители на „Банксервиз" АД, членове от ръководството на БНБ, търговските банки, служители, клиенти и други лица, дали своя принос за развитието и съвременния облик на „Банксервиз" АД и банковата система в страната.