След като вчера ви представихме няколко съвета за провеждането на успешни срещи на сп. Forbes, днес ви предлагаме осем съвета за намаляване на стреса при пътуването в командировка:

Подсигурете портфейла си

Фотокопирайте личните си документи и кредитните си карти (и от двете страни). Сгънете копията и ги приберете в ръчния си багаж. Докато все още се занимавате с това приберете една от кредитните си карти при тоалетните си принадлежности. В такъв случай, ако портфейлът ви изчезне, ще бъде проблем, но не и пълна катастрофа.

Преносимото устройство за забавление

Винаги имайте няколко книги с меки корици вкъщи, така че да можете да напъхате една от тях в чантата си докато приготвяте багажа си за пътуване. Ако носите добра книга със себе си, това означава, че винаги ще имате нещо интересно за правене, дори и ако ви тормози часовата разлика и не можете да заспите.

Ръчен багаж

За повечето командировки няма да имате нужда да чекирате багаж, ако пътувате със самолет. Носете костюма за срещата си в самолета и си сложете допълнителна риза, блуза, вратовръзка и т.н., за да можете да се преоблечете, ако е необходимо. Така ще можете да съберете всичко, от което имате нужда в по-голяма чанта за ръчен багаж.

Бъдете онлайн

Когато резервирате хотел, проверете дали всяка стая има интернет достъп. Не бихте искали да се озовете на опашка за общия компютър в хотела.

Не отваряйте минибара

Всичко, което е поставено в минибара в хотелската ви стая или ви кара да пълнеете, или да се напиете, а и има безумна надценка. Стойте далече от минибара.

Използвайте фитнес залата

Повечето хотели имат фитнес зала. Може да не е достатъчно голяма, за да проведете традиционната си тренировка, но е по-добре от нищо. Можете да предпочитате да направите един крос, но често това не е много практично когато се намирате в непознат град. Настройте си 30 минути на пътеката във фитнеса на хотела.

Наблягайте на лека храна

За обяд или вечеря си поръчайте салата за предястие. Няма да умрете от глад. Едно голямо хранене в ресторант на ден е достатъчно. Също така внимавайте с шведската маса на закуска. Ако обикновено хапвате лека закуска, не претрупвайте чинията си с колбаси и бекон, само защото са безплатни. Хапнете това, което закусвате обикновено и не докосвайте кифлите на масата.

Бъдете турист

Депресиращо е да пътувате до непознат град и да не разгледате нищо от него освен конферентната зала. Преди да тръгнете проучете града онлайн, за да видите какво предлага вашата дестинация, особено в близост до хотела ви. След това, ако разполагате с час или два между срещите, посетете малко забележителности.