Отегчени от традиционните хобита на ежедневния живот милиардерите се впускат в приключения и екстремни изживявания, който само един магнат би могъл да си позволи. Те си стрият лодки за милиони долари за едно единствено състезание, изминават хиляди мили с балони с нагорещен въздух, за да поставят световни рекорди и разработват ракети, за да създадат собствени пътнически агенции до космоса.

Ги Лалиберте

Милиардерът основател на световноизвестният Cirque du Soleil наскоро се върна от пътуване до космическа станция, което му струваше 35 млн. долара. Лалиберте потегли с руска ракета от космодрума Байконур в Казахстан на 30 септември, а пътуването му трая 12 дена. Канадският милиардер също така играе и покер на професионално ниво.

Ричард Брансън

Шефът на Virgin е чупил скоростни рекордни както по вода и по въздух. Скоростната му лодка "Virgin Atlantic Challenger II" чупи рекорда за пресичане на Атлантическия океан през 1986 г. - три часа, осем часа и 31 минути. Той става и първият, който прекосява Атлантическия океан с летящ балон година по-късно. Той прекосява и Тихия океан през 1991 г. Днес компанията му Virgin Galactic развива услуга за пътуване до космоса.

Лари Елисън

Ръководителят на Oracle се подготвя за нов опит да спечели престижната регата America's Cup. Третиятнай-богат човек в САЩ никога не е преминавал полуфиналите на състезанието. Елисън дори съди настоящият носител на купата швейцарският милиардер Ернесто Бертарели, за да получи още един опит да вземе титлата. През май съдия от Върховния съд на Ню Йорк реши, че Бертарели трябва да предложи реванш до февруари 2010 г.; състезанието ще се проведе близо до Обединените арабски емирства. Елисън е похарчил над 100 млн. долара в опита си да спечели купата досега.

Ернесто Бертарели

Швейцарският милиардер, който развива дейност в областта на биотехнологиите ще се опита да спечели третата си титла от America's Cup през февруари срещу Лари Елисън. Двукратният победител в най-престижното състезание в плаването води двегодишна съдебна битка с Елисън относно правилата на състезанието, която загуби. Уебсайтът на неговия отбор Alinghi показва анимационни филмчета осмиващи отборът на Елисън.

Роджър Пенске

Преди да построи автомобилна империя Пенске а карал във Формула 1 и в NASCAR в началото на 60-те години на миналия век. Оттегля се през 1965 г., за да се фокусира върху своя собствен бизнес. Основава автомобилната империя Penske Corp. Днес Penske Racing е един от най-силните тимове в автомобилния спорт.

Робърт Рич

Ръководителят на компанията за замразени храни Rich Products също така е и рибиловец, който се състезава в различни турнири. Печели си място в залата на риболовния турнир на Южна Флорида, след като улавя необходимите за тива 10 вида риба с десет различни вида такъми. След това издава книгата Fish Fights описваща това постижение.

Тед Търнър

Медийният магнат Тед Търнър е шкипер на яхтата Courageous при победата в престижната регата America's Cup през 1977 г. Най-големият притежател на зв Северна Америка и основател на CNN също така е член на Залата на славата на America's Cup.

Уилям Кох

Ръководителят на Oxbow (въглища, природен газ) е шкипер на America3 USA 23, която печели America's Cup през 1992 г. Кох е почитател на виното и съди колекционери и аукционни къщи, които му продават фалшиво вино; Кох плаща 500 000 долара за четири бутилки вино, които се смята, че са принадлежали на Томас Джеферсън.