Лондонското летище Хийтроу беше избрано за най-лошото в света за втора поредна година в проучване сред 14 500 души, които често ползват въздушен транспорт, докато Сингапурското Чанги отново бе определено като най-доброто, информира Reuters.

Участниците в проучването, които са членове на програмата Priority Pass, са оценили парижкото летище Шарл дьо Гол като второто най-лошо в света, докато международното летището в Лос Анджелис се нарежда на трето място в отрицателната класация, въпреки че обновяването му наскоро струваше 1 млрд. долара.

Челната петица на най-лошите летища в света се попълва от летището във Франкфурт и това в Маями.

Една от малкото големи страни, чиито пътници не са поставили Хийтроу сред най-лошите летища, е САЩ. Американците пътници оценяват летищата в Чикаго, Лос Анджелис, Атланта и Нюйоркскато JFK като най-лошите.

На противоположния полюс са оценките за Сингапурското летище Чанги, което е избрано за най-доброто в света. На второ място се нарежда хонконгското Чек Лап Кок. Проучването е проведено онлайн през септември, като в него са участвали пътници от 160 държави.

Това е втората поредна година, в която двете Хийтроу и Чанги оглавяват класацията за най-лошо и най-добро летище, респективно.

Любимото летище на пътниците в Европа е амстердамското Схипхол.

Участниците често ползват въздушен транспорт и имат средно по 17 полета в последните 12 месеца.