Въпреки падащите цени на жилищата по света заради кризата, продължава да има оферти за къщи и парцели за продажба за стотици милиони долари. В новата си класация сп. Forbes представя най-скъпите имоти, обявени за продажба от топ брокери по целия свят.

1. The Manor, Лос Анджелис, Калифорния

Цена: 150 млн. долара

Имотът построен от Кенди и Аарон Спелинг е разположен на терен с площ близо 20 декара в района на Холмби Хийлс. Огромни стъпала на имението посрещат идващите гости, като в средната е разположен красив фонтан.

2. Fleur De Lys, Лос Анджелис, Калифорния

Цена: 125 млн. долара

Имотът е построен в стила на Версайския дворец. Площта му е 4 500 кв. м. Има кино с 50 седящи места и огромно библиотека.

3. Updown Court, Уиндлесмън, Съри

Цена: 117 млн. долара

По-голям по площ от дворците Бикингам и Хамптън Корт взето заедно, имотът има 103 стаи и градини с площ повече от 230 декара. Жилището има паник стая, боулинг, кино салон, летище за хеликоптери и гараж за 8 лимузини.

4. Villa Leopolda, Лазурния бряг, Франция

Цена: 102 млн. доалра

Разположената на френската ривиера вила има 11 спални и 14 бани. Спираловидното външно стълбище и огромната тераса предлагат невероятна гледка към околните хълмове.

5. Albemarle House, Шарлотесвил, Вирджиния

Цена: 100 млн. долара

Имотът е разположен на парцел с площ над 1 200 декара, а в съседство се намира имението Монтичело. Къщата разполага с 8 спални и е по проект на архитекта Дейвид Ийстън.

6. Tranquility, езерото Тахо, Невада

Цена: 100 млн. долара

Имотът е разположен на парцел с площ над 800 декара, собственост на Джоел Хоровиц един от съоснователите на популярната марка Tommy Hilfiger. Жилището има вътрешен басейн и атриум, кино-театър с 19 места.

7. Villa La Palladiana, Cap d'Ail, Франция

Цена: 76 млн. долара

Къщата с южно изложение има няколко на брой балкони и тераси с гледка към Кап Ферат. Всяка една от 9-те стаи има собствена баня, като и вътрешен и външен басейн, сауна и модерен фитнес.

8. Представително жилище, Ню Йорк

Цена: 75 млн. долара

Имотът в нео-италиански ренесансов стил е с площ 2100 кв. м и е на 5 етажа. Влизайки в сградата попадате в огромно представително фоайе, а всяка стая е обзаведена с дизайнерски ръчно направени мебели.

9. Hummingbird Ranch, Сами Вали, Калифорния

Цена: 75 млн. долара

Конното ранчо разположено на парцел с площ 496 декара е построено през 2004 г. Имотът включва 6 къщи за гости, 10 къщи за обслужващия персонал, конюшни и летище за хеликоптери.

10. Cielo de Bonaire, Палма де Майорка, Испания
Цена: 74 млн. долара

В допълнение на невероятните гледки, къщата има още 8 спални и също толкова бани, стая за гости, вътрешен асансьор и площадка за излитане на хеликоптери.